Ion Țiriac: Situația de la Dinamo „este un dezastru, aproape o catastrofă”. Ce spune omul de afaceri despre o eventuală investiție în gruparea bucureșteană

Ion Țiriac: Situația de la Dinamo „este un dezastru, aproape o catastrofă”. Ce spune omul de afaceri despre o eventuală investiție în gruparea bucureșteană
Ion Țiriac. Sursa: Alexandru Dobre/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 14/05/2022, 16:01
Actualizat: 14/05/2022, 16:07

Situaţia nu este tristă la echipa de fotbal Dinamo, ci este un dezastru, aproape o catastrofă, este părerea exprimată, sâmbătă, omul de afaceri Ion Ţiriac, care a precizat că exclude varianta de a investi la gruparea bucureşteană, relatează Agerpres.

„Nu ştiu multe despre Dinamo, ştiu că nu joacă bine echipa şi că poate să retrogradeze sau a retrogradat. Nu mă implic, fotbalul nu este sportul meu, poate să se facă 100 de stadioane, trebuie să fie şi cineva care să joace pe acel stadion. Nu este tristă situaţia de la Dinamo, este un dezastru, aproape o catastrofă. Sunt acestea două cluburi, Steaua şi Dinamo, care au dat glorie peste 50 de ani”, a spus Ion Ţiriac.

Omul de afaceri a comentat şi posibilitatea revenirii antrenorului Mircea Lucescu la Dinamo, începând din 2024, odată cu reconstruirea stadionului.

„2024, nu 2240. Bine, domnul Lucescu are dreptul să facă ce doreşte dumnealui, sau ce îi place cel mai mult, însă mă întreb dacă domnul Lucescu, la cei 60 de ani ai săi pe care îi are, nu se gândeşte oarecum să îşi ia şi două-trei ore libere pe zi”, a adăugat fostul tenisman, potrivit stiripesurse.ro.

Mircea Lucescu este românul care a scris istorie în Ucraina. Timp de 12 ani, a fost antrenor la Şahtior Donețk. Din 2020, o pregătește pe FC Dinamo Kiev. Cu 36 de trofee în palmares, “Il Luce” este al doilea cel mai decorat antrenor din fotbalul mondial, urmându-l pe Sir Alex Ferguson.

Susținută financiar de suporteri

Potrivit sursei citate, Dinamo se confruntă de mai mult timp cu mari probleme financiare și este susţinută în mare parte de către suporteri.

Vineri seara, în ultima etapă a play-out-ului Ligii I, Dinamo a remizat cu UTA Arad, scor 1-1, pe teren propriu şi ocupă locul 8 în clasament, fiind nevoită să joace barajul de menţinere pe prima scenă.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a participat sâmbătă la lansarea FOR Tennis Summer Camp 2022, un program de iniţiere gratuită pentru 50 de copii cu vârste între 4 şi 8 ani, pe cele două terenuri de tenis existente în prezent la Complexul Sportiv Ion Ţiriac din Sectorul 2.