Mare surpriză la startul Raliul Sibiului! FAVORITUL local Raul Badiu, pregătit pentru un rezultat istoric

Mare surpriză la startul Raliul Sibiului! FAVORITUL local Raul Badiu, pregătit pentru un rezultat istoric
Publicat: 13/07/2023, 20:02
Actualizat: 13/07/2023, 20:03

Unul dintre cei mai talentați piloți de raliuri din România, Raul Badiu, ultimul tricolor care a concurat în Mondial, va concura în premieră cu un model cu o configurație de ultimă generație, Skoda Fabia Rally2, chiar acasă la Sibiu, în runda care va debuta mâine după amiază pe macadam.

Badiu a reușit o mare surpriză anul trecut, reușind să impresioneză pe macadam, cu un model Mitsubishi Lancer, luptând în permanență pentru primele poziții și chiar a câștigat câteva probe speciale ale etapelor.

Între 2018 și 2021, Badiu (31 de ani) a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). Sibianul nu a mai pilotat niciodată un model Rally2, astfel că ochii fanilor vor fi ațintiți pe timpii pe care acesta îi va obține la raliul de casă.

Mare surpriză la startul Raliul Sibiului! Favoritul local Raul Badiu, pregătit pentru un rezultat istoric

Raul Badiu și copilotul său, Rareș Fetean, pornesc în Campionatul Național de Raliuri Betano odată cu Raliul Sibiului Bilstein, cursa de casă a echipajului. Chiar dacă planul celor presupunea startul cu un model Mitsubishi Lancer EVO, cursa din acest weekend aduce un material de concurs nou pentru sibieni.

Raul Badiu și Rareș Fetean vor porni pe o Skoda Fabia R5, o mașină de top la nivel național. La primul contact în regim de concurs cu Fabia R5, Raul Badiu va considera întreg raliul de la Sibiu ca o descoperire a mașinii. Sibianul își propune un ritm bun în fața propriilor fani, obiectivul fiind clasarea pe primele locuri ale clasamentului general.

În acest sezon, Badiu și Fetean își vor concentra forțele tot pe campionatul dedicat macadamului, având în plan participarea la patru curse: Raliul Sibiului, Raliul Moldovei Bacău, Raliul Iașului și Raliul Brașovului. Competiția sibiană deschide anul competițional al echipajului cu peste 125 de kilometri de probă specială programați în acest weekend, pe drumurile de lângă Păltiniș.

Raul Badiu va considera întreg raliul de la Sibiu ca o descoperire a Skodei Fabia R5

Chiar dacă planul inițial al celor doi presupunea participarea cu un Mitsubishi Lancer EVO IX de clasa RC2N (la fel ca în 2022), o schimbare de ultim moment aduce un nou material de concurs pentru echipaj. Raul Badiu și Rares Fetean vor lua startul în Raliul Sibiului cu o Skoda Fabia R5, o premieră pentru ambii sibieni.

„Încep prin a spune că întreaga participare cu un R5 este o surpriză și pentru mine. Toate planurile erau făcute pentru un nou sezon cu Mitsubishi Lancer EVO, dar am avut parte de primul moment din carieră când am aflat că mașina nu va fi la start.

Nu am reușit să găsesc în timp util o altă mașină de clasa RC2N pentru a continua proiectul cu patru etape în Campionatul Național de Raliuri de Macadam. Am zis că totul e un semn și că probabil e mai bine o etapă cu R5 decât patru cu Mitsubishi

Deși speram să fac curând pasul către un model de top, uite că totul a venit printr-o întâmplare și pornim astfel în Raliul Sibiului cu gândul de a pune o primă cărămidă pentru proiectul la care visăm: o participare completă cu o mașină Rally2.” a spus Raul Badiu entuziasmat, înaintea startului în Raliul Sibiului.

Fără o sesiune de teste și la primul contact în regim de concurs cu un model de top, Raul Badiu va considera întreg raliul de la Sibiu ca o descoperire a Skodei Fabia R5. Sibianul își propune un ritm bun în fața propriilor fani, obiectivul fiind clasarea în primele locuri ale clasamentului general.

„Debutul cu Skoda Fabia R5 nu arată așa cum mi-aș fi imaginat: vom avea o acomodare scurtă, pe câteva treceri la shakedown. Asta îmi ridică puțin din presiunea pe care eu o pun pe mine de obicei, așa că voi profita de ocazie să învăț mașina și să mă bucur de experiență. Desigur, îmi doresc ca spre finalul raliului să fim competitivi și abordarea va fi în aceeași notă ca până acum, indiferent de mașina cu care am participat: voi merge cât simt de bine.” a încheiat Raul Badiu.

Raliul Sibiului 2023 va debuta vineri după amiază, de la ora 14:40, și se va încheia sâmbătă seară, cu super speciala de pe circuitul de slalom paralel.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ