Pedepse reduse pentru ucigașii handbalistului Marian Cozma

Redactor:
Adrian Macarie
Redactor:
Luminita Turcu
Pedepse reduse pentru ucigașii handbalistului Marian Cozma
Curtea de Apel din Gyor a decis, vineri, reducerea pedepselor ucigașilor handbalistului Marian Cozma, Sandor Raffael și Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viață la închisoare pe 18 ani pentru fiecare, informează MTI.

Curtea de Apel din Gyor a decis, vineri, reducerea pedepselor ucigașilor handbalistului Marian Cozma, Sandor Raffael și Gyozo Nemeth, de la închisoare pe viață la închisoare pe 18 ani pentru fiecare, informează MTI.

Unui al treilea inculpat, Ivan Sztojka, care inițial fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, pedepsa i-a fost redusă la opt ani de închisoare.

Președintele completului, judecătorul Zoltan Nagy, a motivat că instanța inferioară a administrat suficiente probe în cazul Cozma, astfel că nu erau necesare dovezi suplimentare. Nagy a spus că nu a putut fi dovedită intenția celor trei suspecți de a-și coordona atacul, pentru că Raffael, cel mai temperamental dintre cei trei, l-a înjunghiat imediat pe Cozma, în timp ce al doilea suspect, Nemeth, nu a participat la atac.

Mai mult, nici pentru cel de-al treilea, Sztojka, nu s-a putut demonstra faptul că l-a atacat pe Cozma chiar în timp ce sportivul era înjunghiat, a mai spus președintele completului de judecată.

În 23 iunie 2011, Tribunalul din Veszprem a decis condamnarea la închisoare pe viață a lui Sandor Raffael și a lui Gyozo Nemeth, ucigașii handbalistului român Marian Cozma, înjunghiat mortal în februarie 2009, în timp ce un al treilea inculpat, Ivan Sztojka, a primit 20 de ani de închisoare. Tribunalul a acceptat, astfel, cererea procurorului privind condamnarea la închisoare pe viață a principalilor agresori ai lui Marian Cozma, Sandor Raffael și Gyozo Nemeth, în incidentul petrecut într-un club de noapte din Vezsprem (Ungaria), în februarie 2009, precum și solicitarea procurorului de condamnare la 20 de ani de închisoare a lui Sztojka. Toți cei trei inculpați au fost găsiți vinovați de omucidere și lovituri cauzatoare de moarte.

Tot pe 23 iunie, instanța a dictat sentințele și pentru ceilalți patru inculpați în acest proces. Astfel, Pal Gabor a fost condamnat la 5 ani de închisoare (procuratura ceruse 8 ani), în timp ce Bihari Csaba la 4 ani (procuratura ceruse 8 ani), pentru complicitate la omor. Pentru aceeași încadrare, Antalik Laszlo a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare (procuratura ceruse 7), în timp ce fosta concubină a lui Sandor, cea care conducea mașina în momentul arestării la Graz, a primit 4 ani de închisoare (procuratura ceruse 7 ani).

Handbalistul român al echipei MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în 8 februarie 2009, la clubul Patriota, din orașul Veszprem, în altercație fiind implicați alți doi coechipieri, Zarko Sesum și Ivan Pesici, grav răniți și ei. Handbalistul român în varstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care și-a pierdut viața.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
Se DAU BANI pentru românii care au centrală în locuinţă! Sumele sunt destul de mari
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
„Ciuperca neagră”, care desfigurează pacienții Covid din India, confirmată și în Rusia. Avertismentul specialiștilor
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Patronul restaurantului Beirut a murit. În localul din Constanța au murit 3 tinere în 2014
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Celebrul cântăreț A MURIT! Șoc în showbiz
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide