România a câștigat 15 MEDALII la Balcaniada de judo!

Publicat: 23 06. 2023, 12:00

Judoka români s-au luptat cu sportivi din șapte țări din Europa pentru titlurile de campioni balcanici. Delegația tricoloră a terminat competiția de la Sibiu pe locul doi pe națiuni, cu patru medalii de aur, tot atâtea de argint și șapte de bronz.

Viitorul judo-ului românesc arată bine. Orașul Sibiu a fost gazda Campionatului Balcanic de U13, iar „tricolorii” au câștigat 15 medalii, dintre care patru de aur. În competiția care a durat două zile, micii sportivi români s-au luptat cu sportivi din șapte țări europene.

378 de copii din Macedonia, Muntenegru, Turcia, Grecia, Turcia, Republica Moldova și România au fost prezenți la concursul din Sala Transilvania.

România a câștigat 15 medalii la Balcaniada de judo

România a terminat competiția pe locul doi pe națiuni, cu patru medalii de aur, patru de argint și șapte de bronz.

Andrada a câștigat medalia de aur la categoria 32 de kilograme. Micuța recunoaște că unele dintre adversare i-au dat mari bătai de cap. „Mi s-a părut mai greu că unele fete aveau mai multă forță ca mine dar am reușit să le bat și pe ele”, a spus Andrada Maria Dinu, medaliată cu aur la categoria 32 de kilograme la Campionatul Balcanic de Judo U13.

Pentru această competiție, Andrada s-a pregătit două luni. Sportiva muncește mult să devină un nume important în judo: „Vreau să ajung o mare campioană, atât europeană cât și mondială”.

Darius a terminat primul concursul la categoria 30 de kilograme: „A fost foarte bine la competiție. Ultimul meci a fost puțin mai greu, în rest, au fost toate ușoare”.

Competiția de la Sibiu a fost organizată de Federația Română de Judo în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport, Primăria Municipiului Sibiu și Asociația Club Sportiv Senchu Sibiu. De asemenea, în Comitetul Executiv al Asociației Balcanice de Judo, România are doi reprezentanți, Marius Jebeleanu, vicepreședinte și responsabil arbitraj și Eduard Zgorcea, director IT.