EXCLUSIV VIDEO | Sportivii din Judoka Special Needs, pe podiumul celor mai buni din lume. Medaliați la Campionatul Mondial din Olanda (Partea a III-a)

Publicat: 24/04/2023, 13:23

În primele două părți ale reportajului „La trântă cu viața”, am arătat cine sunt sportivii cu nevoi speciale care au reușit să își depășească limitele și să devină campioni pe salteaua de judo, dar și cum arată o zi de antrenament din viața lor. Astăzi a venit timpul să vorbim despre rezultatele lor uluitoare înregistrate la recent încheiatul Campionat Mondial de Judo Special Needs, desfășurat recent în Olanda, la Beverwijk.

Cu doar trei zile înaintea plecării la Campionatele Mondiale de Judo Special Needs, pregătirile micilor spartani români cu inimi de lei pentru o confruntare acerbă cu omologii lor din întreaga lume se terminau pe un ton optimist. Fiecare sportiv din cei care frământau de zor sub picioare salteaua de judo în ziua în care am trecut pragul sălii lor de antrenament din Sectorul 6 al Capitalei își dorea cu ardoare să ajungă să poarte în jurul gâtului una dintre medaliile strălucitoare acordate de oficialii Campionatului Mondial de Judo din Olanda, ca o recunoaștere a calității lor de învingător.

Roata mică răstoarnă carul mare

Cu încredere nestrămutată în victorie și cu setea nestinsă de a urca pe podiumul celor mai buni dintre cei buni. Așa au privit, încă de la bun început, fiecare secundă din cea pe care au consumau în sala de antrenament. Iar modul în care s-a desfășurat competiția mondială de Judo Special Needs, organizată în perioada 14-16 aprilie 2023, la Beverwijk în Olanda, avea să le dea în cele din urmă dreptate.

O dată cu ultima bătaie de gong din Olanda, care anunța sfârșitul competiției mondiale, șansa le-a surâs spartanilor cu inimi de lei. S-au întors acasă cu șase medalii, demonstrând o dată în plus că roata mică răstoarnă carul mare. Că forța interioară a unor spirite scoase din beznă și repuse pe făgașul normalității de dragostea necondiționată a mentorilor în judo, dar și în lupta cu sine, a fost îndeajuns pentru a câștiga, o dată în plus, trânta cu viața.

Șase din șapte

Din cei șapte participanți români la Campionatul Mondial de Judo adaptat din Olanda – sau Special Needs, cum este denumit oficial -, șase s-au întors cu medalii strălucitoare.

O medalie de aur, două de argint, alte trei medalii de bronz – dintre care două la Kata, și două clasări pe locul 4, la o palmă de podium. Acesta este bilanțul excepțional al micilor spartani din judoka românesc la ultima competiție mondială, desfășurată anul acesta la Beverwijk, în Olanda.

Tânărul minune al Judo-ului Special Needs din România

Unul dintre cei mai dăruiți și mai ambițioși spartani bucureșteni care a îmbrăcat timpuriu kimonoul, preferându-l vestonului chinuit al unei copilării adumbrite de spectrul problemelor speciale de adaptabilitate, este Mădălin Constantin. Cu mai bine de cinci ani petrecuți pe muchie în sala de antrenament din Sectorul 6 al Bucureștiului, Mădă, cum este alintat tânărul minune al Judo-ului Special Needs din România, a reușit și în acest an să facă o figură frumoasă la Campionatul Mondial, după ce, în urmă cu un an, la aceeași competiție, reușise să-și adjudece bronzul la specialitatea Nage no Kata.

”La trântă cu viața” este despre dârzenie, putere interioară și forță uluitoare a omului de a-și învinge destinul și de a-și netezi drumul spre laurii de învingător. În cazul nostru, un învingător în kimono, venit din rândul celor care au demonstrat că își pot depăși propria condiție și pot chiar ajunge pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Despre cum s-au descurcat judoka români în Olanda, la Campionatul Mondial de Judo adaptat, poți afla mai multe din reportajul video.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Povestea fascinantă a „specialilor” din judo românesc. Cum au ajuns, din copii cu probleme, pe podiumul mondial al judoka

EXCLUSIV VIDEO | Mărturii din culisele antrenamentelor cu ”specialii” din judo, sportul foștilor războinici samurai (Partea a II-a)

EXCLUSIV VIDEO | Old Shatterhand, personajul legendar din cartea Winnetou, a fost român. Povestea fascinantă a lui John Xantus, dezvăluită de unul dintre urmașii marelui explorator român ajuns în Vestul Sălbatic

EXCLUSIV VIDEO| Dezvăluirile ultimului partizan român despre iadul temnițelor comuniste. De ce au vrut comuniștii să îi taie degetul 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imperiul Habsburgic lovește din nou. Cum plănuiește Orban să ajungă noul împărat al Europei
Adevăratul motiv pentru care ursoaica a atacat-o pe Maria Diana. De ce fiara l-a ignorat...
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani,...
Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs
VIDEO&FOTO Cele mai spectaculoase ținute de la „nunta anului”. Fiul celui mai bogat om din...
Nimic nu e aşa cum s-a crezut! Mama Mariei Diana a spus cine era băiatul...
Cât va dura mariajul lui Smiley cu Gina Pistol? Carmen Harra a dat VERDICTUL. „Ea...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit...
VIDEO Joe Biden face noi gafe. L-a numit pe Zelenski "președintele Putin" și pe Kamala...
Ce se întâmplă cu Ordonanța OUG 84 antidrog după protestul organizat de comunitatea Declic. Premierul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Mașinile diesel, interzise în mai multe orașe. Unde nu mai poți circula cu mașina pe...
Lucrări pe Valea Oltului: Au fost defrişate aproximativ 20% din cele 10 hectare de pădure
A fost DESCOPERITĂ cea mai PERICULOASĂ SUBSTANȚĂ din lume! Este atât de PUTERNICĂ încât...
Mașinile INTERZISE pe șosele. Interdicția se aplică de astăzi, 13 IULIE
Cele mai stupide morți. Tragedii ce nu pot fi explicate
Cum arată în interior Biserica Visarion, locul în care Ianis Hagi și Elena își unesc...
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a...
La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra...
Câți bani face, de fapt, Selly și cum a pierdut 100.000 euro în afaceri: ”Din...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Doar câteva obiecte au fost recuperate din Marea Piramidă din Giza. Care sunt acestea?
×