EXCLUSIV VIDEO | Sportivii din Judoka Special Needs, pe podiumul celor mai buni din lume. Medaliați la Campionatul Mondial din Olanda (Partea a III-a)

Publicat: 24/04/2023, 13:23

În primele două părți ale reportajului „La trântă cu viața”, am arătat cine sunt sportivii cu nevoi speciale care au reușit să își depășească limitele și să devină campioni pe salteaua de judo, dar și cum arată o zi de antrenament din viața lor. Astăzi a venit timpul să vorbim despre rezultatele lor uluitoare înregistrate la recent încheiatul Campionat Mondial de Judo Special Needs, desfășurat recent în Olanda, la Beverwijk.

Cu doar trei zile înaintea plecării la Campionatele Mondiale de Judo Special Needs, pregătirile micilor spartani români cu inimi de lei pentru o confruntare acerbă cu omologii lor din întreaga lume se terminau pe un ton optimist. Fiecare sportiv din cei care frământau de zor sub picioare salteaua de judo în ziua în care am trecut pragul sălii lor de antrenament din Sectorul 6 al Capitalei își dorea cu ardoare să ajungă să poarte în jurul gâtului una dintre medaliile strălucitoare acordate de oficialii Campionatului Mondial de Judo din Olanda, ca o recunoaștere a calității lor de învingător.

Roata mică răstoarnă carul mare

Cu încredere nestrămutată în victorie și cu setea nestinsă de a urca pe podiumul celor mai buni dintre cei buni. Așa au privit, încă de la bun început, fiecare secundă din cea pe care au consumau în sala de antrenament. Iar modul în care s-a desfășurat competiția mondială de Judo Special Needs, organizată în perioada 14-16 aprilie 2023, la Beverwijk în Olanda, avea să le dea în cele din urmă dreptate.

O dată cu ultima bătaie de gong din Olanda, care anunța sfârșitul competiției mondiale, șansa le-a surâs spartanilor cu inimi de lei. S-au întors acasă cu șase medalii, demonstrând o dată în plus că roata mică răstoarnă carul mare. Că forța interioară a unor spirite scoase din beznă și repuse pe făgașul normalității de dragostea necondiționată a mentorilor în judo, dar și în lupta cu sine, a fost îndeajuns pentru a câștiga, o dată în plus, trânta cu viața.

Șase din șapte

Din cei șapte participanți români la Campionatul Mondial de Judo adaptat din Olanda – sau Special Needs, cum este denumit oficial -, șase s-au întors cu medalii strălucitoare.

O medalie de aur, două de argint, alte trei medalii de bronz – dintre care două la Kata, și două clasări pe locul 4, la o palmă de podium. Acesta este bilanțul excepțional al micilor spartani din judoka românesc la ultima competiție mondială, desfășurată anul acesta la Beverwijk, în Olanda.

Tânărul minune al Judo-ului Special Needs din România

Unul dintre cei mai dăruiți și mai ambițioși spartani bucureșteni care a îmbrăcat timpuriu kimonoul, preferându-l vestonului chinuit al unei copilării adumbrite de spectrul problemelor speciale de adaptabilitate, este Mădălin Constantin. Cu mai bine de cinci ani petrecuți pe muchie în sala de antrenament din Sectorul 6 al Bucureștiului, Mădă, cum este alintat tânărul minune al Judo-ului Special Needs din România, a reușit și în acest an să facă o figură frumoasă la Campionatul Mondial, după ce, în urmă cu un an, la aceeași competiție, reușise să-și adjudece bronzul la specialitatea Nage no Kata.

”La trântă cu viața” este despre dârzenie, putere interioară și forță uluitoare a omului de a-și învinge destinul și de a-și netezi drumul spre laurii de învingător. În cazul nostru, un învingător în kimono, venit din rândul celor care au demonstrat că își pot depăși propria condiție și pot chiar ajunge pe cele mai înalte culmi ale succesului.

Despre cum s-au descurcat judoka români în Olanda, la Campionatul Mondial de Judo adaptat, poți afla mai multe din reportajul video.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Povestea fascinantă a „specialilor” din judo românesc. Cum au ajuns, din copii cu probleme, pe podiumul mondial al judoka

EXCLUSIV VIDEO | Mărturii din culisele antrenamentelor cu ”specialii” din judo, sportul foștilor războinici samurai (Partea a II-a)

EXCLUSIV VIDEO | Old Shatterhand, personajul legendar din cartea Winnetou, a fost român. Povestea fascinantă a lui John Xantus, dezvăluită de unul dintre urmașii marelui explorator român ajuns în Vestul Sălbatic

EXCLUSIV VIDEO| Dezvăluirile ultimului partizan român despre iadul temnițelor comuniste. De ce au vrut comuniștii să îi taie degetul 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Interdicție completă în România. E ILEGAL pentru orice român sau străin. 3 ani închisoare
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice