Simona Halep, în documentarul său: Eu nu glumeam înainte să-l cunosc pe Darren Cahill – VIDEO

Simona Halep, în documentarul său: Eu nu glumeam înainte să-l cunosc pe Darren Cahill - VIDEO
Publicat: 19/01/2020, 14:44

„Cât ne pregătim pentru Australian Open, care începe luni, iată o parte dintr-un documentar despre cariera mea, pe care l-am realizat în presezon, în Dubai. Va continua cu mai multe episoade și cu documentarul complet. Mulțumesc Banca Transilvania și Radu Muntean!”, a scris Halep, pe Facebook.

În imaginile prezentate, Simona Halep se antrenează alături de Darren Cahill, iar românca spune că se simtă obosită, fiind consolată de antrenor, care îi răspunde că este un lucru firesc, având în vedere munca depusă. Australianul a și comparat-o pe Halep cu un personaj din desene animate.

„În Australia, avem acest mic personaj din desene animate, numit . E incredibil de repid, se învârte în jurul său, fuge cu 1000 de mile la oră și e puțin nervos de fiecare dată. Asta îmi aduce mereu aminte de Simona”, a mărturisit Cahill.

Ulterior, constănțeanca a vorbit despre impactul pe care australianul l-a avut asupra carierei sale, dar și asupra mentalității sale.

„Trebuie să mă simt bine cu oamenii cu care lucrez. Pe Darren l-am ales pentru că mi-a plăcut foarte mult pedagogia lui, felul cum vorbește, faptul că mi-a înțeles nervii, personalitatea și a încercat, pe stilul meu, să mă schimbe, să îmi dau seama de ce nu am bun în interiorul meu. El mă relaxează foarte mult cu glume. Eu nu glumeam înainte să-l cunosc pe el. Credeam că dacă sunt pe teren, la muncă, nu trebuie să aibă nimeni acces la mine. Venind el în echipă, cu glume, cu poze pe Instagram, m-a deschis foarte mult. Australienii așa sunt, foarte pozitivi, adică ei nu văd negativ. Eu nu am înțeles, mi-a fost foarte greu la început. Pierzi un meci și zici, vorba lor, . Adică pierzi un meci și zici . Noi, românii, nu vedeam așa. Eu eram supărată, super tristă, că ce s-a întâmplat?! Am pierdut un meci. Dar mai aveam sute în față să joc. Una e să joci la un turneu oarecare și alta e să joci un Grand Slam. Atunci când crești, crești cu niște obiective. Când ești mic, de ce spune toată lumea că visez la Grand Slam? Adică e ceva la care nici măcar nu te gândești că poți să-l atingi. Zici că . Și când ajungi, ai tracul ăla, care e normal, toată lumea îl are. Cred că atunci când câștigi anumite turnee și mergi mai departe, atunci simți presiunea. Când pierzi și ești la locul 70-100, pot să o spun direct, nu prea te bagă nimeni în seamă, dar atunci când ești sus, ești centrul atenției în sportul pe care îl practici și e mult mai greu”, a spus Halep.

Halep, deja câștigătoare la Roland Garros și Wimbledon, spune că și-ar dori un titlu de Mare Șlem și la Australian Open, țara lui Darren Cahill find una aparte și pentru ea.

„În primul rând, mi-ar plăcea să îl câștig pentru că Darren e australian și cred că ar fi ceva deosebit. E și famila lui acolo, eu m-am antrenat în Australia acum doi ani, am petrecut Crăciunul acolo, adică am o oarecare afinitate cu australienii, pentru că sunt oameni relaxați și m-au primit cu căldură de fiecare dată când am jucat eu. Și îmi place turneul, e , așa e (n.r. – porecla). Prima mea semifinală de Grand Slam la juniori a fost în Australia. E acolo o mică istorie”, a concluzionat sportiva din România.

Simona Halep, a patra favorită a întrecerii, debutează la Australian Open 2020 marți, în primul tur urmând să o întâlnească pe americanca Jennifer Brady (49 WTA). Ora partidei va fi stabilită ulterior de către organizatori.