8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Explozia mașinii din Arad: Pimele cercetări exlud varianta unei explozii întâmplătoare

Publicat: 30 05. 2021, 08:00
Actualizat: 30 05. 2021, 08:19
Ultima persoană care l-a văzut pe omul de afaceri în viață susține că incidentul pare a fi unul „plănuit” / Sursă FOTO: Ziar de Arad

Serviciul Român de Informații (SRI) participă la ancheta privind explozia unei mașini în Arad, în urma căreia un omul de afaceri Ioan Crișan și-a pierdut viața, iar primele cercetări demarate de instituție exclud ipoteza unui atentat terorist.

Procurorii exclud ipoteza unei explozii întâmplătoare a mașinii omului de afaceri arădean Ioan Crișan. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), instituția a preluat acest dosar.Mai mult, a fost deschis un dosar penal in rem pentru omor, au declarat surse judiciare. (Mai multe detalii aici…)

Ultima persoană care l-a văzut în viață pe Ioan Crișan, omul de afaceri din Arad care a murit după ce i-a explodat mașina: „Probabil a fost ceva planificat”

Ultima persoană care l-a văzut în viață pe Ioan Crișan, omul de afaceri care și-a pierdut viața în tragedia care s-a produs sâmbătă, 29 mai, crede că probabil „a fost ceva planificat”.

„În momentul în care a intrat în parcare nu a stat foarte mult, a mers să bea o cafea la cafenea, cum făcea el de obicei. În momentul în care noi ne pregăteam să deschidem și eram fiecare cu treaba lui, dintr-o dată am auzit explozia foarte puternică, am văzut o lumină roșie. Nu știam ce se întâmplă, apoi, la câteva secunde a început să ia foc, un fum gros”,  a spus o tânără, ultima persoană care l-a văzut în viață pe omul de afaceri. (Mai multe detalii aici…)

O tânără mamă din Iași merge kilometri întregi pe jos pentru a avea bani să le cumpere bomboane copiilor săi

După ce a rămas văduvă și cu doi copii, Diana Condurache, o tânără din Iași, abia reușește să se descurce cu banii, iar cea mai mare dorință a sa este să reușească să le construiască o casă celor mici. Femeia economisește fiecare leu și chiar a mers pe jos aproape zece kilometri pentru a economisi 5 lei, potrivit BIZ. Soțul femeii a murit acum zece luni, după ce a alunecat pe terenul de fotbal, într-un accident stupid. (Mai multe detalii aici…)

Fiul lui Sever Mureșan a scăpat de acuzația de distrugere după ce a lovit 12 mașini. Păgubiții, nevoiți să suporte singuri costurile reparațiilor

Fiul celebrului om de afaceri Sever Mureșan a scăpat de o parte din acuzațiile formulate pe numele său după ce acesta a lovit, în luna aprilie, 12 mașini. Procurorii au decis clasarea dosarului, astfel că proprietarii acestor autoturisme nu au altă soluție decât să suporte singuri costurile reparațiilor. Procurorii au decis clasarea unei părți a investigației. Motivul pentru care magistrații au luat această decizie este acela că intenția fiului omului de afaceri Sever Mureșan a fost aceea de a se sinucide. Procurorii spun că tânărul nu a intenționat să distrugă autoturismele. (Mai multe detalii aici…)

Mai mulți miniștri se alătură campaniei #CeConțineVaccinul, lansată de Guvern. Ce le transmite vicepremierul Dan Barna românilor

Guvernul a lansat o nouă campanie de informare publică privind vaccinarea anti-COVID-19, care conține 11 spoturi de promovare în care apar premierul și miniștrii. Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Raluca Turcan și Nicolae Ciucă au publicat spoturile în care apar. Vicepremierul Dan Barna a ales să își transmită mesajul pro-campanie de vaccinare anti-COVID-19 și în limbajul semnelor, apărând alături de un interpret. (Mai multe detalii aici…)

Orban: Este evident că există această aşteptare, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat există o aşteptare ca premierul Florin Cîţu să candideze la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

„Este evident că există această aşteptare, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Asta e decizia dânsului, eu nu îmi permit să comentez, eu mi-am anunţat candidatura şi îmi fac campanie în mod pozitiv, convingându-i pe colegii mei din PNL că am o viziune şi un proiect serios atât pentru PNL, cât şi pentru România”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în judeţul Mureş. (Mai multe detalii aici…)

Țara europeană în care numărul românilor a crescut cu 243% în zece ani. Ce spun oficialii

Numărul cetățenilor români care locuiesc în Austria a crescut cu 243% în perioada 2010-2020, iar copiii români sunt pe locul al treilea în topul copiilor din rândul minorităților care învață în școlile austriece. Aceste statistici au fost prezentate vineri, la Viena, de către secretarul de stat în cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache. Ea a avut în capitala Austriei o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Federal pentru Femei, Familie, Tineret și Integrare. (Mai multe detalii aici…)

Raport: Planeta se încălzește mai repede decât anticipaseră cercetătorii. Primul prag critic de temperatură ar putea fi atins în doar câțiva ani

Un raport al Organizației Meteorologice Mondiale (WMO) avertizează că există o posibilitate ca temperatura globală să fie cu 1,5 grade Celsius mai ridicată decât media din perioada preindustrială până în 2025. Acesta reprezintă primul prag critic de temperatură stabilit în 2015 în cadrul Acordului de la Paris, care vizează menținerea încălzirii globale sub nivelul de +2 grade Celsius. (Mai multe detalii aici…)=