Ultima persoană care l-a văzut în viață pe Ioan Crișan, omul de afaceri din Arad care a murit după ce i-a explodat mașina: „Probabil a fost ceva planificat”

Ultima persoană care l-a văzut în viață pe Ioan Crișan, omul de afaceri din Arad care a murit după ce i-a explodat mașina: „Probabil a fost ceva planificat”
Publicat: 29/05/2021, 17:46

Ultima persoană care l-a văzut în viață pe Ioan Crișan, omul de afaceri care și-a pierdut viața în tragedia care s-a produs sâmbătă, 29 mai, crede că probabil „a fost ceva planificat”.

”În momentul în care a intrat în parcare nu a stat foarte mult, a mers să bea o cafea la cafenea, cum făcea el de obicei.

În momentul în care noi ne pregăteam să deschidem și eram fiecare cu treaba lui, dintr-o dată am auzit explozia foarte puternică, am văzut o lumină roșie. Nu știam ce se întâmplă, apoi, la câteva secunde a început să ia foc, un fum gros”,  a spus o tânără, ultima persoană care l-a văzut în viață pe omul de afaceri, potrivit Antena3.

„A stat cam 5-10 minute la terasă”

„Cineva a încercat cu un extinctor mai micuț să stingă incendiul, dar în momentul în care a văzut că ieșea fum foarte puternic s-a speriat și a văztut că nu are ce să facă. În acel moment, focul s-a pornit și mai tare.

Probabil că ceva de la rezervor s-a scurs sau probabil că ceva a fost planificat”, a spus ea.

Omul de afaceri din municipiul Arad ar fi decedat în urma unei explozii care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai. Bărbatul se afla în mașină, pe Calea Aurel Vlaicu.

Laura Bîlcea, fiica lui Ioan Crișan, este fosta a soție deputatului PNL Sergiu Bîlcea, potrivit presei locale Ziar de Arad.

Omul de afaceri s-a urcat la volanul mașinii după ora 7.00. Acesta și-a băut cafeaua în zona supermarketului, iar când a pornit mașina autovehiculul a explodat.

Primele cercetări exclud ipoteza unui atentat terorist, dar și pe cea a unei explozii întâmplătoare

Serviciul Român de Informații (SRI) transmite faptul că participă la ancheta referitoare la explozia unei mașini în Arad, în urma căreia un bărbat și-a pierdut viața, iar primele cercetări demarate de instituție exclud ipoteza unui atentat terorist.

Procurorii exclud ipoteza unei explozii întâmplătoare a mașinii omului de afaceri arădean Ioan Crișan.

Mai mult, a fost deschis un dosar penal in rem pentru omor, au declarat surse judiciare pentru Aleph News.

Aceleași surse spun că dosarul ar urma să fie preluat de Parchetul General.

Crișan avea o fermă de somn african

Afaceristul Ioan Crişan deţinea o fermă de somn african, una dintre puținele ferme din Europa de Est, situată în apropiereaunei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Potrivit presei locale, Crişan a adus într-un bazin termal şi câţiva crocodili, pentru a dezvolta o fermă care să producă carne de crocodil, căutată în restaurantele din vestul Europei, acolo unde exporta şi somn african.