Accident grav pe Autostrada București – Pitești. Pericol de explozie după ce o dubă care transporta ulei uzat s-a răsturnat (FOTO&VIDEO)

Publicat: 27/05/2021, 21:45

O autoutilitară care transporta ulei uzat s-a răsturnat pe drum. Două persoane au fost rănite în urma accidentului. 

Un autovehicul care transporta ulei uzat a suferit o explozie la unul dintre cauciucuri, iar în urma accidentului s-ar fi răsturnat. Autovehiculul ar fi intrat într-un parapete.

Echipaje de intervenție de la Detașamentul Găești sunt solicitate pentru asigurare zonă la un accident rutier produs pe autostrada A1, km 71, pe raza comunei Petrești, fiind comunicate prin apelul de urgență doua victime neîncarcerate. Se acționează cu o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj SAJ.

La locul accidentului au identificat două victime care se aflau într-un autovehicul care transporta ulei uzat. Dintre victime una este în stare gravă, conștientă, cu traumatisme la nivelul coloanei cervicale, pentru aceasta fiind solicitată intervenția elicopterului SMURD.

Autoritățile avertizează cu privire la existența pericolului unei explozii ce s-ar putea produce pe fondul scurgerii lichidelor transportate în vehicul. Pompierii care se află la fața locului, însă, iau toate măsurile pentru a preveni un astfel de eveniment.

Foto: Marian Jinga

Pompierii asigură măsurile de prevenire a incendiilor la locul accidentului având în vedere scurgerile de lichide combustibile de pe carosabil.

Traficul este blocat

O coloană de mașini așteaptă pe lungimea a 3 km să se poată deplasa, în continuare, spre destinație.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că, începând de la ora 17:40, circulația este întreruptă pe Autostrada A1 pe sensul București către Pitești, între kilometrii 70 și 73, în zona localității Petrești, județul Dâmbovița.

„Traficul se desfășoară deviat între cele două noduri rutiere, respectiv kilometrul 70 –  DN 61 Gherghești – DJ 702F Ionești – A1 (kilometrul 73)”, conform Centrului Infotrafic.

La fața locului, au fost raportate două victime care prezentau răni.

„Dintre victime, una este în stare gravă, conștientă, cu traumatisme la nivelul coloanei cervicale, pentru aceasta fiind solicitată intervenția elicopterului SMURD”, a transmis ISU Dâmbovița

Una dintre acestea se află în stare gravă și a fost solicitată mobilizarea unui elicopter SMURD care să o transporte de urgență la o unitate medicală

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase