Mai mulți miniștri se alătură campaniei #CeConțineVaccinul, lansată de Guvern. Ce le transmite vicepremierul Dan Barna românilor – VIDEO

Publicat: 29/05/2021, 15:47
Actualizat: 29/05/2021, 15:50

Guvernul a lansat o nouă campanie de informare publică privind vaccinarea anti-COVID-19, care conține 11 spoturi de promovare în care apar premierul și miniștrii. Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Raluca Turcan și Nicolae Ciucă au publicat spoturile în care apar.

Vicepremierul Dan Barna a ales să își transmită mesajul pro-campanie de vaccinare anti-COVID-19 și în limbajul semnelor, apărând alături de un interpret.

„Pentru mine vaccinul conține bucuria de a spune lucruri simple: «Mi-a fost dor de tine, tată!», «Ce mare ai crescut, nepoate!», Sau «Mulțumesc»”, își începe vicepremierul mesajul.

Ulterior, interpretul îi face semn să își dea împreună măștile jos și facem semnul „reluăm”.

#CeConțineVaccinul pentru Dan Barna

„Ce conține vaccinul? Pentru mine conține bucuria de a spune lucruri simple atât de importante pentru fiecare dintre noi: «Mi-a fost dor de tine, mamă!», «Ce mare ai crescut, nepoate!» Sau «Mulțumesc»”, a transmis vicepremierul.

Ultima parte a mesajului este transmisă și în limbajul semnelor de către Dan Barna.

„Mergeți și voi să faceți vaccin! Ne vaccinăm și scăpăm. Mulțumim”, își încheie vicepremierul îndemnul.

#CeConțineVaccinul pentru Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a ales să pună accentul pe libertatea de mișcare în cadrul spotului de promovare a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Pentru mine vaccinul conține libertate de mișcare”, este mesajul lui Cătălin Drulă.

#CeConțineVaccinul pentru Claudiu Năsui

Ministrul Economiei Claudiu Năsui apare la începutul spotului pe o trotinetă electrică.

„Pentru mine vaccinul conține șansa de a revedea cu toții liberi, fără mască, făcând toate lucrurile pe care le făceam înainte de pandemie, fără niciun fel de frică că vom fi infectați sau, mai grav, că îi vom infecta pe cei din jur”, transmite Claudiu Năsui.

#CeConțineVaccinul pentru Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă își construiește mesajul în jurul „revenirii la normalitate”.

„Sunt unul dintre milioanele de români care s-au vaccinat. Vreau să vă împărtățesc că, pentru mine, vacinul conține clipele pe care în toată această perioadă nu le-am putut petrece cu familia, cuprinde înbrățișările pe car e am putut să le dau părinților mei, cuprinde clipele pe care nu am putut să le petrec împreună cu toți cei dragi și cu prietenii. De asemenea, curpinde acele momente în care nu am putut să mă văd cu camarazii și să pot să am întâlnirile care altădată ne ofereau prilejul să putem să fim împreună, să discutăm și, de ce nu, să dezbatem orice fel de problemă. Ca atare, consider că acest vaccin reprezintă singura cale pentru a putea să ne apropiem de normalitate și vă spun din proprie convingere, că această revenire la normalitate, practic, depinde de fiecare dintre noi și voința noastră de a ne vaccina”, susține Nicolae Ciucă.

De asemenea, acesta a lansat și o provocare.

„Doresc să aflu și să-i provoc pe șeful Apărării, generalul-locotenent Petrescu Daniel, pe secretarii de stat Simona Cojocaru și Marius Bălu, să aflu ce înseamnă pentru ei vaccinul.

#CeConțineVaccinul pentru Raluca Turcan

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Raluca Turcan a pledat pentru reîntoarcerea într-o sală de teatru și evocarea perioadei în care reprezentațiilor se țineau cu casa închisă. Spotul este

„Pentru mine, vaccinul conține acea senzație unică pe care o ai când intri într-o sală de teatru plină cu spectatori. Vaccinul înseamnă mii de reprezentații cu casa închisă și biletele vândute și o gură de oxigen pentru oamenii talentați, pentru care scena înseamnă pasiune, profesioniști din domeniul artelor care și-au pus viața în așteptare. Ne este dor să îi aplaudăm până ne dor palmele, de emoțiile puternice pe care ni le dăruiesc, de zâmbete, de lacrimi, de poveștile spuse împreună și trăite în sala de teatru. Vaccinul conține viață și normalitate și energia planurilor făcute împreună, lucrurile simple care ne contează la ceilalți și revenirea la normal, care ne-a lipsit atât de mult în lunile de pandemie”, transmite Raluca Turcan.

Și ministrul Muncii și-a provocat anumiți colegi, respectiv pe secretarii de stat Mihnea Drumea, Cătălin Boboc, Peter Makkai, dar și pe secretarul general al ministerului Muncii, Eduard Corjescu, și pe secretarul adjunct al MMPS, Petronel Munteanu, să spună ce conține vaccinul pentru ei.

Miniștrii Eduard Novak, Bogdan Aurescu, Ioana mihăilă, Adrian Oros, Lucian Bode, Bogdan Gheorghiu și Virgil Popescu au făcut și ei publice spoturile de promovare.

În România au fost vaccinate anti-COVID-19 4,2 milioane de persoane, dintre care peste 3,4 milioane cu ambele doze de vaccin, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CITEȘTE ȘI

Campanie de promovare a vaccinării anti-COVID 19. Mai mulți miniștri au ales să vorbească despre avantajele imunizării (VIDEO)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna