8 ȘTIRI DE LA ORA 8. OMS avertizează cu privire la o posibilă penurie de seringi în 2022

Publicat: 10 11. 2021, 08:00
Actualizat: 10 11. 2021, 08:37

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis marţi o avertizare cu privire la penuria posibilă de seringi în 2022 – unul până la două miliarde lipsă – dacă producerea lor nu urmează pe cea a vaccinurilor contra Covid-19, scrie AFP.

Cât de infecțioși sunt vaccinații anti-Covid, în comparație cu nevaccinații. Ce spun specialiștii cu privirea la transmiterea mai rapidă a bolii

Vaccinarea rămâne principala armă împotriva COVID-19, dar experții în sănătate publică au afirmat tot timpul că asta nu înseamnă că cei vaccinați nu se îmbolnăvesc, ci că fac forme mult mai ușoare ale bolii. (Citește mai mult…)

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 10 noiembrie 2021. „Scorpionii” sunt agitați și conflictuali

Horoscopul zilei de 10 noiembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. (Citește mai mult…)

Turcan: Pensiile mici bazate pe contributivitate pot să crească cu un procent mai mare decât pensiile care nu sunt ancorate în contributivitate

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat la TVR 1, că în acest moment se fac posibile indexări ale pensiilor pentru a determina cu exactitate care va fi procentul cu care se va realiza indexarea. De asemenea, ministrul a precizat că a elaborat un cadru normativ prin care sistemul de pensii să fie echitabil și bazat pe contributivitate pentru a corecta inegalitățile. (Citește mai mult…)

Un bărbat din Constanța a furat un taxi în Botoșani. Polițiștii l-au oprit cu focuri de armă

Polițiștii din Botoșani au fost nevoiți să tragă focuri de avertisment, marți, pentru prinderea unui bărbat de 32 de ani care a furat un taxi și a fugit, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). (Citește mai mult…)

Moderna cere Agenţiei Europene pentru Medicamente autorizarea vaccinului său pentru copiii din grupa de vârstă 6-11 ani

Compania americană Moderna a anunţat marţi că a depus la Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) cererea oficială privind autorizarea vaccinului său anti-COVID-19 pentru copiii din grupa de vârstă 6-11 ani. (Citește mai mult…)

Propagandă antivaccin la avizierul unei biserici din campusul studențesc Agronomie. Preot: Eu dorm foarte bine. Am o datorie să le spun adevărul oamenilor

Avizierul bisericii ortodoxe „Sfântul Chiril și Metodiu” din campusul studențesc Agronomie din București adăpostește un articol apocaliptic privind presupusele efectele vaccinării împotriva COVID 19 intitulat: „Medicul Vladimir Zelenko despre efectele vaccinării”. (Citește mai mult…)

BNR a majorat dobânda de politică monetară la 1,75% pe an

BNR a decis marți majorarea ratei dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an, de la 1,50% pe an, începând cu data de 10 noiembrie, şi extinderea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,75 puncte procentuale, de la ±0,50 puncte procentuale. (Citește mai mult…)