8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Proiectul privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, analizat de Camera Deputaților

Publicat: 15 06. 2020, 08:07
Parlamentul discută marți în ședința de plen comun proiectul rectificării bugetare / Foto: Mediafax Foto

Proiectul de lege ce privește prelungirea mandatelor aleşilor locali va fi dezbătut, luni, de Camera Deputaților. În varianta adoptată de Senat, actul normativ prevede că mandatele aleșilor locale sunt prelungite până în 1 noiembrie. Votul final aparține deputaților.

Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon, după ce noul coronavirus a fost depistat în piață!

Marile supermarketuri din Beijing, inclusiv Carrefour şi Wumart, au încetat să mai vândă somon sâmbătă, după ce noul coronavirusul a fost identificat pe un tocător folosit pentru a tăia peştele în piaţa en-gros Xinfadi din oraş, scrie Global Times.

Proiectul privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, analizat de Camera Deputaților

Proiectul de lege ce privește prelungirea mandatelor aleşilor locali va fi dezbătut, luni, de Camera Deputaților. În varianta adoptată de Senat, actul normativ prevede că mandatele aleșilor locale sunt prelungite până în 1 noiembrie. Votul final aparține deputaților.

Fostul președinte al României: „Putin a cam rezolvat ce era de rezolvat până la frontiera NATO!”

Traian Băsescu susține că o parte din militarii SUA pe care Casa Albă urmează să-i retragă din Germanai vor fi aduși în România, dar atrage atenția că aceștia „nu vin la cerere, vin unde stabilește Pentagonul că e o urgență”.

Toţi elevii trebuie să ştie asta! Acestea sunt singurele lucruri cu care pot intra în examenele de la Evaluarea Naţională

Un număr de 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în București, s-au înscris la Evaluarea Națională, care începe, luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul începe la ora 9:00, durează două ore, iar elevii pot ieși din examen cel mai devreme la ora 10:00.

Șase ani de închisoare pentru o jurnalistă din Filipine, după o greșeală de tehnoredactare. Președintele Duterte: „Un magazin de fake-news!”

Coordonatorul unui site de știri din Filipine, cunoscut pentru criticile aduse președintelui Rodrigo Duterte, riscă șase ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de calomnie în Manila.

MIHAI EMINESCU. 15 iunie 2020 – 131 de ani de la moartea Luceafărului poeziei românești

În data de 15 iunie 1889, a încetat din viaţă Luceafărul poeziei româneşti, poetul Mihai Eminescu. Născut Mihail Eminovici, poetul este considerat cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România.

Traian Băsescu: „Se fac de râs toți. Ăștia de la guvernare au înmuiat măsurile până la desființare de dragul voturilor, iar PSD face mult rău cu propaganda”

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că restricțiile s-au relaxat prea repede și starea de urgență trebuia menținută până la 15 iulie.

Raed Arafat reacționează: Nu știm încă dacă suntem în siguranță! Starea de alertă nu aduce ceva în plus față de ce este acum

Raed Arafat a susținut în cursul serii de duminică, 14 iunie, că România nu se află încă în starea de normalitate, menționând că nu se știe încă ce evoluție va avea pandemia de coronavirus în România.