A murit Kirill Stremousov, cel care a afirmat că Bucureștiul este pământ rusesc. Era șeful adjunct al ocupanților din Herson

Publicat: 09 11. 2022, 16:39
Actualizat: 09 11. 2022, 17:03
Sursă Foto - Twitter/NEXTA

Șeful adjunct al autorităților de ocupație rusești din Herson a murit, a anunțat presa rusă. Oficialii din Herson nu au precizat cauzele morții lui Stermousov, dar există  informații în mediul online potrivit cărora ar fi decedat într-un accident rutier.

Kirill Stremousov este cel care, luna trecută, a afirmat într-un videoclip că Bucureștiul este pământ rusesc.

„Este adevărat”, a precizat serviciul de presă al administrației „civilo-militare” rusești din Herson, legat de moartea acestuia, după ce a fost solicitat să comenteze informația apărută inițial pe rețelele de Telegram rusești.

Oficialii din Herson nu au precizat circumstanțele morții lui Stremousov, însă potrivit informațiilor apărute pe internet, acesta ar fi murit într-un accident de mașină.

„Luați-vă copiii și plecați”

Funcția rusului era de șef adjunct al administrației instalate de forțele de invazie ale Rusiei în Herson, totuși, Stremousov era cunoscut inclusiv publicului rus datorită numeroaselor mesaje video publicate pe canalul său de Telegram, declarațiilor acordate presei de stat din Rusia sau intervențiilor avute la televiziunile rusești.

„Pentru a evita victimele în rândul populației civile din regiunea Herson în timpul ‘curățării’ teritoriului [de forțele armate ucrainene], administrația regiunii Herson recomandă insistent să se profite de oportunitatea unei călătorii umanitare pentru odihnă și recuperare în Federația Rusă”, a spus el vinerea trecută.

Comentariul său a venit la doar o zi după ce Saldo a cerut Moscovei să organizeze evacuarea civililor din regiunea Herson unde conduce administrația de ocupație din cauza loviturilor ucrainene.

„Luaţi-vă copiii şi plecaţi”, le-a transmis el locuitorilor din Herson într-o declaraţie difuzată pe reţelele sociale, potrivit agenției TASS.