A murit primarul comunei Deveselu! Ion Aliman era internat în spital cu COVID-19

Publicat: 17 09. 2020, 09:23
Actualizat: 17 09. 2020, 09:42
A murit primarul comunei Deveselu! Ion Aliman era internat în spital cu COVID-19 / Foto: editie.ro

Ion Aliman (56 de ani), primar al comunei Deveselu încă din anul 2012, care urma să participe la alegerile locale din 27 septembrie pentru al treilea mandat, a murit din cauza complicațiilor cauzate de Covid-19.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, a murit, joi dimineața, la Spitalul Colentina, unde se afla internat în urma unor complicații după infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

Ion Aliman fusese confirmat cu noul coronavirus, la începutul lunii septembrie, când a fost internat la Spitalul Municipal Caracal.

Ulterior, la cererea rudelor, Ion Aliman a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ce spunea Ion Aliman despre Covid-19, la momentul internării: „Să zic aşa, o mică răceală, când te prinde curentul…”

Testat pozitiv cu noul coronavirus, primarul localităţii Deveselu descria, la momentul internării, stările prin care a trecut. Ion Aliman a fost al treilea primar din județul Olt diagnosticat cu Covid-19. Stările trăite sunt cutremurătoare, spunea edilul localității în care s-a construit cel mai puternic scut antirachetă din această parte a Europei.

Ion Aliman a ajuns în spital după ce analizele au relevat că s-a infectat cu SARS-CoV-2. Boala a debutat cu o stare de rău pe care primarul a simțit-o la sfârșitul săptămânii. La început, a suspectat o simplă răceală, astfel că nu a făcut altceva decât să aștepte pentru a vedea cum evoluează.

„Sâmbătă, acum o săptămână, m-am simţit mai rău. Să zic aşa, o mică răceală, când te prinde curentul. Duminică am fost mai rău, iar luni, când m-am trezit să plec la serviciu, mi-am dat seama că nu prea mai sunt în posibilitatea de a… Şi am hotărât să rămân acasă, să-mi iau concediu toată săptămâna până fac analize şi văd ce se-ntâmplă cu mine”, povestea Ion Aliman pentru adevarul.ro.

Chiar și așa, primarul din Deveselu afirma că nu s-a gândit niciun moment că ar putea fi infectat cu noul coronavirus: „Nici pomeneală, dar testul tot l-am făcut… Era din ce în ce mai rău, nu dormeam mai mult de 5 minute, mă trezeam, transpiram, am început să fac şi temperatură. Înainte aveam 36 grade, m-am mirat, acum era 37,1 – 37,2”.