Adrian Streinu-Cercel, diagnostic dur pentru pacienții Covid-19: „La cazurile severe…”

Publicat: 19 10. 2020, 07:18
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Streinu-Cercel, avertisment dur: Dacă nu rezolvăm aceste lucruri, degeaba avem vaccin şi ne vaccinăm noi, cei care dorim, dacă aceia care trebuie să ne asigure viaţa de zi cu zi nu mai sunt

Medicul Adrian Streinu-Cercel a fost întrebat dacă este de acord cu specialiștii care spun că Hidroxicolorochina a fost ineficientă și chiar a crescut rata de mortalitate a pacienților cu coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel a declarat că pot apărea probleme doar dacă dozajul este prea mare.

„Noi folosim în mod constant Plaquenil, dar îl folosim intr-o doză mică, nu în doză mare.

Plaquenil e folosit de zeci de ani, nu este un medicament nou, mă rog, Hidroxiclorochina, nu e nimic nou sub soare, problema este că fiecare boală îşi are indicaţia în funcţie de o anumită concentraţie a medicamentului.

Streinu-Cercel: „La cazurile severe de Covid…”

La cei care au dat doze mari, şi vezi exemplul Franţei, au avut probleme.  Noi am dat doze mai mici şi nu am avut nicio problemă legată de Hidroxiclorochină, ba, mai mult, aceasta dată de la început face bine.

La cazurile severe, Hidroxiclorochina nu îşi mai are locul, nici Remdesivir”, a explicat Streinu-Cercel, duminică, la sediul PSD, unde și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Streinu-Cercel explică de ce România este pe locul doi în ceea ce privește decesele COVID-19 în Europa: „Primul val nu s-a terminat”

România continuă să fie pe primele locuri in ceea ce priveste decesele COVID-19 în Europa, raportate la populaţia ţării, potrivit celui mai recent raport epidemiologic al ECDC (Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor). Adrian Streinu-Cercel explică de ce mortalitatea este în creștere în România.

„Dacă vă uitați pe cifrele comparative la primul val din Franța o să vedeți că acolo era mortalitate de nu puteai să o numeri. (…) În momentul de față noi suntem în acea perioadă a primului val unde mortalitatea este în creștere, dar și asta este diferențiată. De exemplu, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, mortalitatea este de 2,3. ceea ce demonstrează că se poate.

În alte locuri unde tehnologia nu este atât de bine pusă la punct mortalitatea este mai mare”, a declarat Adrian Streinu Cercel.