ANP: Doi polițiști din aparatul central al ANP au fost confirmați pozitiv cu coronavirus

Publicat: 23 07. 2020, 12:20
Actualizat: 23 07. 2020, 12:23
Patru noi cazuri de infecție cu COVID-19au fost anuțate de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor

ANP a informat în această dimineață că doi polițiști din aparatul central al ANP au fost confirmați pozitiv, în urma testului efectuat pentru SARSCoV-2.  Cele două persoane confirmate cu coronavirus își desfășoară activitatea în cadrul  Direcțiilor Managementul Resurselor Umane. ANP informează că odată ce simptomele Covid-19 au apărut, persoanele infectate nu s-au mai prezentat la serviciu. Potrivit metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din activitate şi vor rămâne la domiciliu.

Doi polițiști de penitenciare din aparatul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost confirmați pozitiv cu coronavirus

Vă informăm că doi polițiști de penitenciare din aparatul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor au fost confirmați pozitiv la testul efectuat pentru SARSCoV-2. Aceștia își desfășoară activitatea în cadrul  Direcțiilor Managementul Resurselor Umane, respectiv Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar. Pe parcursul exercitării atribuțiilor de serviciu, polițiștii de penitenciare au purtat echipament de protecție. Odată cu debutul simptomatologiei COVID-19, persoanele în cauză au notificat conducerea instituției și nu s-au mai prezentat la serviciu.

Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu prevederile metodologiei de intervenţie a sistemului penitenciar, angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din activitate şi vor rămâne la domiciliu. Prin aplicarea programului de lucru secvențial, a procedurilor de lucru la distanță, telemuncă și videoconferințe, instituția își menține funcționalitatea.

S-a procedat, de asemenea, la dezinfectarea căilor de acces şi a spaţiilor de lucru, inclusiv prin nebulizare, urmând a fi aplicate, în continuare, măsurile cu caracter de prevenţie şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică București” , a trasnmis ANP într-un comunicat de presă