ANP. Controale în 26 de penitenciare pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID

ANP. Controale în 26 de penitenciare pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID
Publicat: 03/07/2020, 22:43

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat, vineri, că a dispus verificări în 26 de penitenciare din ţară cu privire la respectarea măsurilor împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat al ANP, controalele se vor desfăşura sâmbătă şi duminică.

Pentru asigurarea unui management funcţional pe linia implementării măsurilor de prevenţie impuse de răspândirea virusului SARS-CoV-2, precum şi pentru identificarea unor potenţiale vulnerabilităţi şi remedierea lor, conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus efectuarea de verificări, în intervalul 04-05.07.2020, în 26 de unităţi subordonate”, se arată în comunicat.

Verificările vizează aplicarea normelor care privesc accesul în locul de deţinere, efectuarea triajului epidemiologic, respectarea măsurilor igienico-sanitare, dotarea corespunzătoare cu echipamente de protecţie – atât a angajaţilor, cât şi a deţinuţilor.

Mai mulţi angajaţi ai penitenciarelor din ţară au fost depistaţi în ultima perioadă cu COVID-19.

Doi bărbați se dădeau drept inspectori DSP și dădeau amenzi de mii de lei

Anchetă în desfășurare în județul Timiș după ce doi bărbați au escrocat o serie de firme. Aceștia se dădeau drept inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică și, mergând în control la cabinetele stomatologice, aplicau amenzi de mii de lei!

„Având în vedere informaţiile apărute pe reţelele de socializare referitoare la controalele efectuate în cabinetele stomatologice de către două persoane (n.r. – bărbaţi) care pretind a fi reprezentanţi ai DSP Timiş şi care se legitimează cu documente false, DSP Timiş se dezice de practicile acestora şi adresează rugămintea către cetăţeni ca în astfel de situaţii să fie verificată identitatea «inspectorilor», contactând Direcţia de Sănătate Publică şi solicitând totodată şi ordinul de deplasare, document care confirmă actul de control”, a reacționat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.