ANUNȚ. Firea promite fluidizarea traficului bucureștean: Autobuzul va putea circula pe linia de tramvai

Publicat: 21 06. 2020, 14:24
Actualizat: 06 04. 2021, 20:51

Gabriela Firea anunță măsuri de fluidizare a traficului bucureștean. Primarul Capitalei spune că de luna aceasta autobuzele vor putea circula pe lina de tramvai, în scopul fluidizării circulației. 

Primarul General anunță că va exista o bandă unică, tramvaiele și autobuzele vor circula pe aceeași line, în scopul fluidizării circulației. De asemenea, în ceea ce privește transportul în comun, Firea spune că a semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze, iar luna aceasta sunt așteptate 130 de noi autobuze hybrid mercedes.

„Curățenie și dezinfecție în mijloacele de transport în comun. Se face în fiecare zi dar, în weekend, cu atât mai multInvestițiile în transportul public se văd cu ochiul liber : 400 de autobuze noi euro 6 circulă prin București. De luna această vin și cele 130 autobuze hybrid mercedes. Am semnat contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Vineri s-au deschis ofertele pentru cele 100 de autobuze electrice. Și.. așteptăm  vedem ce se întâmplă cu cele 100 de tramvaie. Contestațiile ne-au mâncat ani din viață”, a scris Gabriela Firea pe Facebook. 

Gabriela Firea: Rezultatul în fluidizarea traficului va fi unul vizibil

Primarul General al Capitalei este convinsă că banda unică va ajuta la fluifizarea traficului:

„Toate stațiile de autobuz și refugiile de tramvai intră în proces de înnoire.

Și, foarte important, de luna această avem, în sfârșitbandă unică.

Ne-am zbătut doi ani pentru a modifică prevederile legislative, astfel încât autobuzul  poată circulă pe linia de tramvai.

Rezultatul în fluidizarea traficului va fi unul vizibil.

Am văzut această metodă în multe capitale europene cu efecte imediate pentru fluență traficului.

Amintesc faptul la venirea mea la Primărieîn trafic erau doar 600 mijloace de transport în comun și o aglomerație de nedescris.

Acum avem 1 800 de autobuze, tramvaie și troleibuze pe teren, atât în Bucureșticât și în județul Ilfov. Acestea sunt fapte”, a scris Gabriela Firea pe rețeaua socială.