REACȚIE. Gabriela Firea: „Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este închis Spitalul Colentina”

REACȚIE. Gabriela Firea: „Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este închis Spitalul Colentina”
REACȚIE. Gabriela Firea: „Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este închis Spitalul Colentina”
Publicat: 20/06/2020, 17:47
Actualizat: 20/06/2020, 17:48

Nu exista nicio motivație legală, logică și umana pentru care este menținut închis Spitalul Colentina, spune, sâmbătă, primarul general Gabriela Firea.

Spitalul Colentina are 860 de paturi și nu a avut, ca spital suport COVID, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie, scrie Mediafax. Primarul Gabriela Firea spune că acești pacienți ar fi putut fi tratați în cele două spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală.

Gabriela Firea: „Am achiziționat cinci aparate de testare RT – PCR”

„Pentru toți apostolii apocalipsei, amintim faptul că, pe când ei susțineau că vine o , și că nu e bine să ne , unii din această țară chiar ne pregăteam temeinic pentru o criză sanitară serioasă. Am achiziționat 5 aparate de testare RT – PCR, am dotat spitalele administrate de Primăria Capitalei, am cazat medicii și asistentii pentru a-și proteja familiile, am testat cadrele medicale, ca și alte instituții și fundații am ridicat în timp record un spital modular covid 19 cu 500 de locuri – nu din , care oferă condiții optime de tratament și cazare (sperăm să nu fie nevoie și de această unitate exterioară): medici pregătiți, aparatură, tratamente, alimentație potrivită, aer condiționat, tv, apă/canalizare, wi-fi etc”, spune Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta spune că în acest moment, deși epidemia nu a trecut, nu mai există motivație logică pentru ca Spitalul Colentina să fie menținut închis.

Primarul Firea: DSP blochează și deschiderea Spitalului Colentina!

„Nu există nicio motivație legală, logică și umană pentru care este menținut închis Spitalul Colentina – cu 860 de paturi -, care nu a avut, ca spital suport covid, mai mult de 100 de pacienți în vârf de pandemie, și care puteau fi tratați în cele doua spitale de boli infecțioase și tropicale din Capitală. DSP – cea care a blocat la ordinul Ministerului Sănătății testarea din Capitală -, blochează acum și deschiderea Spitalului Colentina. În această perioadă, starea pacienților cronici care erau tratați la Colentina s-a înrăutățit”, mai spune Firea.

Primarul general spune că va trebui să ne obișnuim cu virusul printre noi, să ne ferim cât mai mult de contaminare, „dar când toată omenirea a trecut la un alt Plan de reacție sanitară, pentru a reporni economia, puternic afectată, și pentru a-i trata eficient și pe ceilalți bolnavi – non covid -, noi am rămas încremeniți în proiect”, adaugă Firea.

Aceasta este de părere că „prin inducerea stării de panică în societate, manipularea găsește teren fertil. Dar, va veni și ziua decontului!”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase