Argumentul șocant al tatălui care și-a ucis fiul de 8 ani: „Mi-a zis că, dacă nu-l omor eu, se sinucide“

Publicat: 05 08. 2020, 21:22

Tatăl ucigaș, Takacs Gyorgy (46 de ani), a mărturisit în prima declarație că fiul săi i-a cerut să îl ucidă, pentru că nu voia să locuiască cu mama lui, iar în caz contrar s-ar sinucide, acesta petrecând timp cu ambii părinți, într-o perioada în care treceau printr-un divorț. Ba mai mult, copilul i-a mărturisit că l-a durut când a încercat să se sinucidă, însă această declarație este un indiciu pentru anchetatori că suspectul a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

„A dat o declaraţie stufoasă în care a menţionat că fiul i-ar fi cerut să îl ucidă pentru că nu voia să stea cu mama şi i-ar fi zis că, dacă nu îl omoară el (n. red. – tatăl) o să se sinucidă”. Părinţii băiatului treceau printr-un divorţ dificil, iar copilul se afla în custodie comună şi petrecea timp cu ambii părinţi, potrivit informațiilor obținute de adevărul.

Copilul i-a mărturisit tatălui ucigaș  că l-a durut când a încercat să se sinucidă, însă această declarație este un indiciu pentru anchetatori că suspectul a avut discernământ în momentul comiterii faptei

„A zis că l-a durut când s-a înţepat şi a renunţat”, au spus sursele citate. Potrivit poliţiştilor, acesta ar fi un indiciu că suspectul ar fi avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Psihologul criminalist: ”O persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară copilul dacă acesta îi cere”

Psihologul criminalist Gabriela Groza explică că copilul ar fi putut spune asta într-un moment de furie, însă declarație tatălui ucigaș nu justifică crimă, pentru că ”o persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară copilul dacă acesta îi cere”.

„E posibil să fi spus asta la furie copilul. Dar aici e posibil ca agresorul însuşi să instige victima pe parcursul mai multor conversaţii. I-ar fi putut explica că pot fi împreună după moarte sau că unica soluţie de ieşire din impas ar fi moarte. În orice caz, faptul că i-ar fi cerut asta nu justifica faptă de omor. Nici din punct de vedere juridic şi nici psihologic, nicio persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară copilul dacă acesta îi cere”.

Înainte să fie prins de oamenii legii, în satul Filea de Jos, Takacs Gyorgy , care și-a ucis fiul de 8 ani, ar fi încercat să se sinucidă și să își taie venele, dar a fost găsit la timp de polițiști

Înainte să fie imobilizat de polițiști, s-a înjunghiat de trei ori în stern cu un cuțit pe care îl avea asupra să. Bărbatul a fost audiat preliminar chiar în drum spre spital, a fost dus la UPU Cluj-Napoca  pentru îngrijiri medicale, unde s-a constatat că doar una din răni era mai adâncă și că niciuna nu i-a pus viața în pericol, notează Observatornews.ro.

Trupul băiatului, găsit în mașina tatălui, a fost depistat de un copil din Filea de Jos

Tatăl i-ar fi promis copilului o vizită la Cheile Turzii

Takacs și tatăl său ar fi plecat din Florești spre Cheile Turzii la finalul săptămânii trecute, iar de atunci nimeni nu a mai putut să ia legătura cu cei doi, scrie Monitorulcj.ro.

Cu toate că inițial au apărut mai multe zvonuri cu privire la o posibilă plecare în Ungaria, acest lucru a fost infirmat ulterior, deoarece pașaportul copilului a fost în permanență la mama sa.