Atenție, români! Ce bagaje putem lua în avion, dacă vom călători cu Wizz Air, Tarom, RyanAir sau Tarom

Atenție, români! Ce bagaje putem lua în avion, dacă vom călători cu Wizz Air, Tarom, RyanAir sau Tarom
Sursă Foto - Pexels
Publicat: 14/08/2022, 14:59
Actualizat: 14/08/2022, 15:00

Dacă te gândești la călătorii sau vacanțe spre noi destinații turistice, iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le cunoști!

Pentru ca toate planurile să se desfășoare conform dorințelor voastre, cel mai potrivit este să vă informați din timp cu privire la greutatea și dimensiunile bagajelor permise de compania aeriană cu care călătoriți.

Mai exact, e mai ușor să nu fie nevoie să renunțați la anumite lucruri din bagaj sau să plătiți în plus la poarta de îmbarcare.

Recomandarea companiilor aeriene este să accesați site-urile agențiilor respective, iar acolo veți găsi toate informațiile necesare.

De asemenea, există câteva companii aeriene la care românii apelează cel mai des. Iată lista cu aeronavele cunoscute călătorilor români, dar și câteva informații care v-ar interesa.

Companiile aeriene preferate românilor

TAROM

Ca pasager Tarom aveţi dreptul de a transporta în cabină un bagaj de mână ce nu trebuie să depăşească următoarele dimensiuni: 55x 40x 20cm (lungime x lăţime x înălţime). Exemplu: geantă de mână, geantă de laptop sau un rucsac mic. Vei găsi mai multe detalii pe: tarom.ro.

WIZZ AIR

Dimensiunea maximă pentru bagajul de mână la compania Wizz Air este de 40x30x20 cm, iar greutatea acestuia nu trebuie să depășească 10 kg. Trebuie să încapă sub scaunul din fața dumneavoastră; poate fi o geantă de laptop, o poșetă sau un rucsac mic.

Pentru a aduce încă un „troller” la bord, cu dimensiunile 55 x 40 x 23 cm, vă recomandăm să adăugați WIZZ Priority la rezervare. Dacă faceți acest lucru, vi se permite să aduceți în total două bagaje la bord. Găsiți mai multe informații pe: wizzair.com.

RYANAIR

Toți pasagerii au dreptul să aducă la bord un bagaj mic de mână care trebuie să intre sub scaunul din fața dumneavoastră ( 40cm X 20cm X 25cm). Exemplu: geantă de mână, geantă de laptop sau un rucsac mic, cu o greutate de maximum 10 kg. Dacă ai și un bagaj de mână cu dimensiunile de 55x40x20 cm, conform ultimelor schimbări aceste bagaje vor fi trecute la cală în momentul îmbarcării.

Pasagerii care achiziționează contra-cost serviciul „Prioritate și 2 bagaje de cabină” sau serviciul Regular/Flexi-Plus bilet sau zbor de conexiune pot duce la bord un bagaj în plus cu o greutate de 10 kg, care trebuie să intre în măsurător (să nu depășească 10 kg și dimensiunile de 55cm X 40cm X 20cm). Află mai multe informații pe: ryanair.com.

BLUE AIR

Aveți dreptul la un singur bagaj de mână care nu poate depăși 10 Kg și dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. Dimensiunile bagajului includ toate accesoriile acestuia (roți, mânere, buzunare exterioare etc). Pentru fiecare pasager va fi acceptată o singură piesă ca bagaj de mână. Poșeta/borseta și aparatura electronică (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse în acest bagaj. Excepție fac produsele cumpărate de la magazinele Duty Free, din aeroport, care vor fi prezentate la îmbarcare și vor fi acceptate separat. Găsiți mai multe informații pe: FlyBlueair.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult