Atenționare MAE. Tranzitul și intrarea în Singapore, din China, vor fi restricționate. Șapte cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost confirmate

Atenționare MAE. Tranzitul și intrarea în Singapore, din China, vor fi restricționate. Șapte cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost confirmate
Publicat: 28/01/2020, 18:20

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Singapore că autoritățile locale au identificat, până la data de 28 ianuarie 2020, șapte cazuri de pneumonie virală (coronavirus).

Pasagerii care sosesc în Singapore vor fi supuși verificării temperaturii corporale la aeroport, la terminalele de feribot și la trecerile de frontieră terestre. Dacă o persoană prezintă simptome, este posibil să fie dusă la spital, iar dacă autoritățile locale de specialitate suspectează că o persoană este infectată, este posibilă introducerea acesteia într-un program de carantină, anunță marți Ministerul Afacerilor Externe.

Începând din această noapte, de la ora 24:00, tranzitul sau intrarea în Republica Singapore sunt restricționate pentru persoanele care au călătorit înspre/dinspre provincia Hubei, Republica Populară Chineză, în ultimele 14 zile.

Pagina de internet a Ministerului Sănătății din R. Singapore: https://www.moh.gov.sg/2019-ncov-wuhan actualizează constant numărul cazurilor de imbolconfirmate. Până la ora publicării, erau 7 cazuri confirmate, 91 infirmate și 72 de cazuri în care se așteptau rezultatele testelor. Mai mult, oficialii din Singapore au infirmat informațiile apărute pe rețele de socializare, conform cărora o stație a rețelei de tren rapid,Woodlands MRT,a fost închisă marți pentru dezinsecție.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Singapore: +6567355025, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Singapore: +6590668971.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://mae.ro/node/1533, http://singapore.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Foto: HagenPapa2014

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....