Au apărut imagini din timpul arestării lui George Floyd, când era scos din mașină: „Te rog, nu mă împușca, omule! Tocmai mi-am pierdut mama” (VIDEO)

Publicat: 04 08. 2020, 18:43
Actualizat: 04 08. 2020, 18:46
Au apărut imagini din timpul arestării lui George Floyd, când a fost scos din mașina sa (FOTO: Daily Mail - captură video)

Publicația britanică Daily Mail a publicat, luni, imagini surprinse de camerele video ale polițiștilor implicați în timpul arestării lui George Floyd, la data de 25 mai.

Sunt două videoclipuri despre care publicația engleză susține că au fost primite pe surse și au fost filmate de pe un ecran de calculator. Una dintre filmări durează aproape 9 minute, iar imaginile au fost surprinse de camera fostului ofițer Thomas Lane.

Celălalt videoclip a fost înregistrat de fostul polițist Alex Kueng și durează peste 18 minute, scrie Libertatea, care citează Daily Mail.

În imaginile respective se poate vedea cum unul dintre polițiști îl amenință pe George Floyd cu pistolul, în timp ce bărbatul de culoare îi imploră pe oamenii legii să nu-l împuște.

„Te rog, nu mă împușca, omule. Tocmai mi-am pierdut mama”, a spus George Floyd.

Ulterior, scos din mașină, bărbatul de culoare a fost pus pe trotuar, apăsat pe gât de genunchiul lui Derek Chauvin.

George Floyd a spus de mai multe ori că nu poate să respire, iar vocea lui a devenit din ce în ce mai slabă. La un moment dat, acesta a spus: “Probabil că voi muri așa”.

În cele din urmă, George Floyd – apăsat pe gât de agentul Derek Chauvin, pentru că ar fi cheltuit o bancnotă falsă de 20 de dolari – a murit, la vârsta de 46 de ani, în Minneapolis.

15 zile mai târziu, afro-americanul a fost înmormântat în cimitirul Houston Memorial Gardens din Pearland, la sud de Houston, toate costurile fiind suportate de fostul pugilist Floyd Mayweather.

Noi imagini cu arestarea lui George Floyd / Polițiștii îi ignoră pe martori, care le cereau să nu îl omoare și să verifice starea bărbatului (VIDEO)

O nouă filmare cu arestarea lui George Floyd a fost făcută publică în Statele Unite, la mijlocul lunii iunie. În imagini se poate vedea cum polițiștii din Minneapolis au ignorat cererile martorilor de a verifica starea lui George Floyd, în timp ce polițistul Derek Chauvin stătea cu genunchiul pe gâtul său.

În filmare, Tou Thao, colegul lui Chauvin, apare certându-se cu pietonii, în timp ce Chauvin este în spatele său, cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, informează Digi 24, care citează The Independent.

Un alt martor, care a sunat la serviciul de urgență în timp incidentului, îi cere lui Thao să-i verifice pulsul lui Goerge Floyd.

Polițistul Tou Thao îți menține poziția între martori și Chauvin, iar George Floyd rămâne nemișcat pe asfalt.

Martorul care îi cerea lui Thao să-i verifice pulsul lui Floyd spune că acesta „abia se mișca când mișca” când a ajuns el la fața locului. „Știu, ei i-au făcut asta”, adaugă un alt bărbat, arătând spre Chauvin.

Ben Crump, un avocat al familiei Floyd, a postat clipul video pe Instagram, duminică, spunând că este „mai mult decât tulburător și mai greu de privit decât primul clip”.

Filmarea, de peste patru minute, se încheie cu sosirea unui echipaj de ambulanța și urcarea lui George Floyd pe o targă VEZI AICI IMAGINILE!.