INCIDENT. Polițiștii, acuzați că l-au omorât intenționat. „Nu pot să respir, ajutor!”. S-a dat alerta în tot statul! Atenție, VIDEO terifiant!

INCIDENT. Polițiștii, acuzați că l-au omorât intenționat. „Nu pot să respir, ajutor!”. S-a dat alerta în tot statul! Atenție, VIDEO terifiant!
INCIDENT. Polițiștii, acuzați că l-au omorât intenționat. „Nu pot să respir, ajutor!”. S-a dat alerta în tot statul! Atenție, VIDEO terifiant! / Sursa FOTO: https://www.turnulsfatului.ro
Publicat: 27/05/2020, 11:24

Polițiștii din America sunt acuzați iar că au folosit forță excesivă în cazul unui bărbat de culoare. Incidentul s-a petrecut în statul Minnesota și a dus la moartea unui bărbat. Cazul amintește de cel al lui Eric Garner, decedat în 2014 în condiții asemănătoare, în timpul unui raid al oamenilor legii.

Pe Internet au apărut deja imagini, dar și un videoclip în care se vede cum un polițist stă cu genunchiul pe grumazul bărbatului. Acesta, pe nume George Floyd, țipă de mai multe ori „Nu mă omorî, nu pot să respir, ajutor!”, însă este ignorat de ofițeri. Apoi, geme de durere, pe nas începe să-i curgă sânge și la un moment dat încetează să se mai zbată, rămânând inert.

Înregistrarea durează 10 minute și pe ea se aud martori care strigă „Hei, îi curge sânge din nas” și „Ridică-te de pe gâtul lui”. Bărbatul de culoare stă nemișcat chiar și când este ridicat, pus pe o targă și urcat într-o ambulanță.

FBI a anunțat că se implică în ancheta cazului din Minnesota, informează BBC News. Filmarea s-a propagat este de rapid în mediul online, iar autoritățile sunt în alertă de teamă să nu izbucnească noi revolte în rândul comunității afro-americane. Pentru moment, Poliția i-a suspendat temporar pe cei doi ofițeri implicați în arestarea bărbatului de culoare.

A opus rezistență

Departamentul de Poliție Minneapolis susține că ofițerul care a răspuns la apelul 911 s-a prezentat la locul unei infracțiuni, iar bărbatul decedat era un falsificator cunoscut. Oamenii legii l-au localizat pe individ în mașina sa, dar acesta a opus rezistență fizică atunci când i s-a cerut să se îndepărteze de vehicul, mai susțin polițiștii.

„Cred în ceea ce am văzut, iar ceea ce am văzut e greșit pe toate planurile. Să fii negru în America nu ar trebui să fie o pedeapsă cu moartea!”, a reacționat furios primarul din Minneapolis, Jacob Frey.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase