Bercea Mondial, prins de polițiștii din Mehedinți. Are de ispășit o condamnare de 13 ani! (VIDEO)

Publicat: 07 10. 2020, 18:10
Actualizat: 07 10. 2020, 18:28

This browser does not support the video element.

Unul dintre cei mai temuți interlopi din România a căzut în ghearele polițiștilor. Ofițeri de la Serviciul de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliția Drobeta Turnu-Severin l-au prins pe Bercea Mondial, cunoscut lider al mafiei locale și personaj extrem de controversat, cu conexiuni în lumea politică.

Pe numele lui real Sandu Anghel, Bercea Mondial a fost prins de polițiști în timp ce se afla împreună cu fiul său. Ambii au de ispășit pedepse cu închisoare de 13, respectiv 9 ani.

Familia lui Bercea Mondial, scandal în stradă! Polițiștii, înjurați ca la ușa cortului și amenințați!

„Polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale – Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat doi bărbați, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgănești, judetul Olt, și din municipiul Drobeta Turnu-Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani. Cei doi au fost condamnați de Tribunalul Olt pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor”, se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinți.

Ulterior, IPJ Mehedinți a confirmat că indivizii în cauză sunt Bercea Mondial și fiul său.

În momentul în care Bercea Mondial a fost adus încătușat în arest, apropiații acestuia au făcut scandal în stradă. În fața secției de Poliție, oamenii legii au avut parte de tot „scenariul” specific: înjurați ca la ușa cortului și amenințați, inclusiv cu plângeri la CEDO, polițiștii au privit spășiți la spectacolul oferit de familia lui Bercea Mondial. Imaginile video sunt grăitoare în acest sens și ne scutesc de alte comentarii.

Bercea Mondial și fiul său, condamnați pentru tentativă de omor

În data de 21 octombrie 2019, Bercea Mondial a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Olt la 13 ani de închisoare, într-un dosar de tentativă la omor săvârşită în anul 2009 împotriva unui fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei.

Instanţa condamnă pe inculpatul Anghel Sandu, zis Bercea Mondialul, la pedeapsa principală cu închisoarea de 6 (şase) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor simplu. Constată că fapta prezentă, săvârşită în data de 22.01.2009, este concurentă cu faptele pentru care inculpatul Anghel Sandu a fost condamnat prin Sentinţa Penală nr. 209/ 04.04.2017 a Tribunalului Dolj, cu faptele pentru care inculpatul Anghel Sandu a fost condamnat prin Sentinţa penală nr. 29/22.02.2012 a Tribunalului Olt, şi prin Sentinţa penală nr. 83/20.01.2015 a Tribunalului Argeş. În final, inculpatul Anghel Sandu va executa: pedeapsa principală rezultantă de 13 ani închisoare şi 272 zile închisoare”, a fost sentința dictată anul trecut de magistrați.

În aceaşi cauză a fost condamnat la închisoare cu executare şi fiul lui Bercea Mondial, Laurenţiu Anghel. Mai mult, cei doi trebuie să-i plătească lui Valeriu Matei, parte vătămată în dosar, câte 40.000 de euro, cu titlu de daune morale.