Bill Gates, în doliu! A pierdut o persoană la care ținea enorm. “Generozitatea, empatia, înţelepciunea şi modestia lui au influenţat mulţi oameni din lume!”

Publicat: 16 09. 2020, 11:37
Sursa foto: Hepta

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este în doliu. Tătăl miliardarului, William H. Gates II, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani. Afaceristul a postat și un mesaj emoționant pe blogul personal, în memoria părintelui său.

Tatăl lui Bill Gates a murit după o lungă luptă cu Alzheimerul. William H. Gates II a fost un avocat respect și, în același timp, filantrop. De-a lungul timpului, a participat alături de fundaţia lui Bill şi Melinda Gates la lupta pentru îmbunătăţirea sistemelor sanitare.

Generozitatea, empatia, înţelepciunea şi modestia tatălui meu au influenţat mulţi oameni din lume. Am fost norocoşi să îl avem pe acest om în vieţile noastre pentru atât timp. Oamenii îl întrebau pe tatăl meu dacă el era adevăratul Bill Gates„, este mesajul postat de Bill Gates pe blogul personal.

Cine este Bill Gates

Bill Gates s-a născut pe 28 octombrie 1955 în Seattle. Încă din adolescență, acesta și-a manifestat interesul de a acumula cât mai multe cunoștințe așa că printre primele sale lecturi s-a aflat o enciclopedie completă a lumii pe care a citit-o în totalitate, potrivit Business Insider.

În anul 1973, după ce a absolvit liceul, Gates a devenit student la Harvard. Inițial acesta urma cursurile facultății de drept a universității americane, dar la scurt timp și-a schimbat specializarea și a ajuns student în grupele de matematică și informatică.

El l-a cunoscut la Harvard pe Steve Ballmer, pe care l-a angajat ulterior la Microsoft și în cele din urmă l-a promovat în funcția de CEO al companiei. Cei doi sunt buni prieteni și astăzi.

Gates a renunțat la facultate doi ani mai târziu pentru a fonda, alături de Paul Allen, compania Microsoft. Deși nu și-a luat licența niciodată, cei de la Harvard i-au acordaat în anul 2007 titlul onorific. Are o avere estimată la 83,3 miliarde de dolari.