BOR își deschide curățătoria chimică „Bob de rouă”, operată de „Țarina Păstorului” SRL, firmă ai cărei acționari sunt „Misionarul Ortodox SRL” și „Chivotul Mare SRL”

BOR își deschide curățătoria chimică Bob de rouă, operată de Țarina Păstorului SRL, firmă ai cărei acționari sunt Misionarul Ortodox SRL și Chivotul Mare SRL
Publicat: 23/04/2012, 19:24
Actualizat: 24/04/2012, 02:34

Curățătoria chimică „Bob de rouă”, deținută de ArhiepiscopiaBucureștiului prin firmele „Misionarul Ortodox SRL” și „ChivotulMare SRL”, deschisă doar un sfert pentru preoți și restul pentru”mireni”, va fi sfințită, joi, odată cu altă afacere sub acelașipatronaj, atelierul de croitorie „Reverenda”.

Cele două business-uri vor funcționa în două sedii aflate încentrul Bucureștiului, în imediata vecinătate a Patriarhiei.

Curățătoria „Bob de Rouă” este operată de firma „ȚarinaPăstorului”. Acționarii ei sunt „Misionarul Ortodox SRL” și”Chivotul Mare SRL”, deținute la rândul lor de ArhiepiscopiaBucureștiului.

O hârtie lipită pe ușă anunță că se va deschide pentru cliențiluni, 25 octombrie. Cu toate astea, vineri după-amiază, douăangajate lucrau la o presă industrială unde călcau mai multeașternuturi albe, proaspăt spălate și curățate. Lângă acestea eraustivuite alte câteva zeci, poate sute, de lenjerii albe,imaculate.

„Nu am deschis pentru public, abia de luni încolo”, răspunde unadintre ele atunci când este abordată, prin geamul întredeschis, deun potențial client care ar dori să-i fie curățat un costum dehaine pe care să-l poată purta în 24 de ore. Una dintre ele aproapear fi cedat și ar fi acceptat lucrarea, pentru prețul ce ar urma săfie perceput de luni încolo, însă timpul i-a părut preascurt.

Cea de-a doua, amabilă și ea, a ucis însă orice speranță,recomandând zâmbind viitoarea concurență, sediul central al uneicunoscute firme cu puncte de lucru în majoritatea centrelorcomerciale din București. „Acolo vă rezolvați problema foarterepede, noi nu vă putem ajuta acum, ne pare rău. De luni încolo”,conchide aceasta, și revine la presa industrială din care ieșeaucerceafurile scrobite.

Deschiderea curățătoriei ecologice „Bob de rouă” a fost anunțatăîncă din iunie. Cu acea ocazie, ierodiaconul Ioachim Bejenariu,inspector în cadrul Serviciului Colportaj și Atelier Icoane, anunțacă aceasta va fi atât la dispoziția preoților, cât și a publiculuilarg.

Cum hainele preoțești nu pot fi spălate alături de cele ale”mirenilor” nici măcar acasă, preoții au apreciat inițiativa, dupăcum afirma în iunie părintele Stoica, purtătorul de cuvânt alPatriarhiei.

„Organizarea unei astfel de spălătorii ecologice cu un utilajspecial pentru straie preoțești este chiar necesară”, declaraatunci Stoica, anunțând că unul dintre cele patru utilaje alespălătoriei va fi rezervat hainelor preoțești, iar alte trei vor fifolosite pentru a curăța hainele clienților de rând.

Spălătoria, deja dotată și funcțională, va fi sfințită în ziua dejoi, 28 octombrie. Cu mai puțin de o săptămână înainte, sub firmaverde pe care scrie mare „Bob de rouă”, peste drum de cafeneaua”Antique”, în intrândul care adăpostește una din uși, o femeie astrăzii stă culcată pe niște cartoane. Un bărbat îmbrăcat în hainede stradă o ocolește și intră, ținând în mână o sutană atârnată peun umeraș, nu înainte de aschimba două vorbe cu femeile dinăuntru,prin geamul întredeschis. Iese fără straiele pe care le-a adus lacurățat după două minute.

Tot joi, atelierul de croitorie „Reverenda” va fi și el sfințit.Aflat la câțiva pași de curățătoria „Bob de rouă”, atelierul”Reverenda” va fi adăpostit de o anexă aflată pe proprietateaPatriarhiei, după bariera de intrare în domeniul din DealulMitropoliei.

Înăuntru, preoți în straie bisericești și muncitori în haine delucru mută de zor utilaje noi și moderne de croitorie. Unul dintrepreoți, cu un ușor accent moldovenesc, refuză mânios orice dialogcu presa și recomandă „calea de comunicare instituțională”.

Ușile și geamurile sunt deschise și înăuntru miroase a nou, aproaspăt renovat. Pe ușă nu scrie încă nimic. Nicio firmă, niciunanunț, semn că mai e ceva de lucru până la deschidere, inaugurareși sfințire.
(Ovidiu Vanghele, [email protected])

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Avocatul lui Sevil Shhaideh a cerut judecătorilor s-o achite, în dosarul Belina
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
A MURIT o legendă a fotbalului din România. A făcut parte din GENERAȚIA DE AUR
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...