• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Botiș: Salut inițiativa PDL prin care o medie a stimulentelor din 2009 se introduce în salariul brut

Botiș: Salut inițiativa PDL prin care o medie a stimulentelor din 2009 se introduce în salariul brut
Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a salutat, joi, faptul că deputații PDL au modificat Ordonanța de Urgență 1/2010, astfel încât o medie a stimulentelor din 2009 se va introduce în salariul brut, el arătând că aceasta va duce la creșterera veniturilor lunare a angajaților din sistemul public.

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a salutat, joi, faptul cădeputații PDL au modificat Ordonanța de Urgență 1/2010, astfelîncât o medie a stimulentelor din 2009 se va introduce în salariulbrut, el arătând că aceasta va duce la creșterera veniturilorlunare a angajaților din sistemul public.

De asemenea, el a apreciat că aceasta va avea ca efect schimbărifundamentale la Legea salarizării unitare pentru anul 2011.

„Salut inițiativa, în Parlament, a deputaților PDL, de a aducemodificări, amendamente, la ordonanța 1/2010, inițiativă care ducela modificarea articolului 5, prin care o medie a stimulentelor din2009 se introduce în salariul brut. Acest lucru conduce lacreșterea salariului net, în final, pentru fiecare angajat”, a spusministrul Muncii, într-o conferință de presă susținută la sediulPDL.

El a apreciat că, prin aceasta, se va trece de la un modvariabil de a acorda aceste stimulente la un mod fix.

„Prin introducerea stimulentului în salariul brut, practic, vorcrește veniturile lunare, în mod constant, către angajații dinsistemul public. Dacă prin decizia Parlamentului obținem trecereaacestui amendament, legea salarizării unitare pentru 2011 va aveaschimbări fundamentale”, a explicat ministrul Muncii.

Botiș a precizat că Ordonanța de Urgență a Guvernului 1/20101 afost dezbătută săptămâna trecută în Camera Deputaților, peartiocole, urmând ca votul final să fie dat marți.

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, le-a spus, joi,angajaților care protestează în instituție, după discuțiile culiderii sindicali, că stimulentele pe august și septembrie vor fideblocate, după ce o comisie formată din sindicaliști șireprezentanți ai MFP va analiza modul de acordare.

Ialomițianu a mai spus că vrea să vadă modul în directorii dinminister au repartizat aceste stimulente, astfel încât cei care aumuncit să fie răsplătiți.

Ministrul a precizat că deblocarea stimulentelor pe lunileaugust și septembrie se va face după finalizarea analizei de cătrecomisia desemnată în acest scop.

El a reafirmat că marți va fi votată în Parlament noua Lege desalarizare unitară și astfel va fi asigurată o salarizareechitabilă pentru angajații din Ministerul Finanțelor.

„Am cerut Parlamentului să treacă marți legea, după careMinisterul Finanțelor va fi pe locul trei la salarizare și nu maitrebuie să fiți cu teamă”, a mai spus Ialomițianu.

El a subliniat că, după votarea Legii salarizării, salariile vorfi decente și angajații nu vor mai depinde de acestestimulente.

Inchide