Campioană la șah din Alexandria, nevoită să se înscrie la cluburi sportive din alte județe, după ce Teleorman nu a sprijinit-o financiar

Redactor:
Carmen Dumitrescu
Campioană la șah din Alexandria, nevoită să se înscrie la cluburi sportive din alte județe, după ce Teleorman nu a sprijinit-o financiar
O tânără din Alexandria, care are în palmares mai multe titluri de campioană națională și europeană, a fost nevoită să se înscrie la cluburi sportive din alte județe pentru a primi ajutorul financiar necesar pentru a putea participa la competițiile din strănătate.

Mălina Aciu este, fără îndoială, un „copil minune” al județului Teleorman. Pasionată încă de când era mică de șah, a reușit să se afirme la numeroase competiții de profil desfășurate atât în țară, cât și în străinătate.

Participările la concursurile internaționale sunt însă costisitoare, iar autoritățile din județul Teleorman nu au sprijinit-o, în ciuda faptului că Mălina a cerut în trecut acest lucru.

„Nu este în regulă ce mi s-a întâmplat mie. Adică nu sunt mulți tineri de acest gen în Alexandria și cred că autoritatea locală ar trebui să îi susțină pe cei care vor și pot să facă ceva. Acum, după cum spuneam, nici nu mă mai gândesc la astfel de lucruri”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mălina Aciu.

Singurul sprijin pe care l-a obținut la nivel local a constat în sponsorizări individuale din partea unui consilier local din Alexandria, pasionat de sportul minții.

Ca să facă față costurilor, tânăra șahistă a fost nevoită să se înscrie la cluburi sportive din alte județe.

Astfel, cu cinci ani în urmă, Mălina s-a transferat la un club sportiv din Focșani, care i-a asigurat pentru o vreme sprijin financiar pentru participarea la competiții. Așa a ajuns la Campionatul European de Șah din Serbia, unde a câștigat argintul. Apoi s-a mutat la un club sportiv din Timișoara, care o sprijină și astăzi, când Mălina a plecat în India, la Mumbai, ca parte a delegației României la Campionatului Mondial de Șah pentru juniori, care are loc în perioada 1-13 octombrie.

Delegația României în India este condusă de marele maestru Vladislav Nevednichy – antrenor Fide și este compusă din șahiștii Ema Obadă, Alessia Mihaela Cilacu, Mălina Aciu, Matei Ștefan Vîlcu, Ioan Marius Ișfan și George Stoleru.

Mălina este acum elevă în clasa a XI-a a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria și se pregătește pentru o carieră în domeniul informaticii.

Ea este pasionată de șah din vremea grădiniței. Fiecare competiție nouă este, pentru ea, o veritabilă provocare și o încercare de a-și demonstra că poate mai mult. În ciuda rezultatelor excepționale obținute de-a lungul anilor, nu și-a pierdut modestia și crede că oricine, prin muncă și pasiune, poate ajunge acolo unde a ajuns ea.

„Dacă îți dorești ceva cu adevărat, chiar poți găsi timp pentru tot ce presupune ceea ce îți dorești. Și, sinceră să fiu, într-un fel, școala nu-mi ocupă foarte mult timp, pentru că nu-mi ia mult să învăț. Sunt atentă la ore și apoi acasă doar recapitulez. Da, în ceea ce privește șahul, într-adevăr lucrez foarte mult, dar nu pot spune că este atât de greu și nici nu fac eu ceva foarte special ca să fac față. Sunt mulți care se descurcă. Șahul te ajută într-o măsură foarte mare, fiind sportul minții. Te ajută să gândești, te ajută să iei propriile decizii, să faci alegeri logice, corecte, atunci când te afli sub presiune”, a mai spus Mălina.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide