Caz controversat la Spitalul din Arad: O pacientă „a primit tratament”, deși era decedată! / Cum este posibil așa ceva

Publicat: 10 02. 2021, 18:00
Actualizat: 10 02. 2021, 18:03
Caz controversat la Spitalul din Arad: O pacientă „a primit tratament”, deși era decedată! / Cum este posibil așa ceva / Sursă FOTO: antena3.ro

O avocată a depus plângere penală împotriva medicilor din Spitalul Județean Arad după ce mama sa a murit în timp ce era internată în unitatea spitalicească.

Fiica celei care a decedat la SJU Arad susține că mamei sale i s-a administrata tratament pentru COVID-19, deși nu a fost testată la internare.

Femeia învârstă de 70 de ani a fost internată pe secția de pneumologie. Aceasta fusese diagnosticată cu noul COVID-19, dar s-a tratat acasă, apoi, după două săptămâni, a vrut să își facă mai multe analize și s-a internat în spital.

Pacientă tratată împotriva COVID-19, deși nu fusese reconfirmată cu boala

„Trei zile a fost bine, dintr-o dată s-a decompensat. Nu a mai putut să se ridice din pat. Că într-adevăr mama a reclamat că o doare burta. Medicii au avut o atitudine foarte neprofesionistă”, a spus pentru Antena 3, Oana Lazărescu, fiica femeii de 70 de ani.

Această susține că medicii au început să facă investigații abia după ce starea pacientei s-a agravat. Astfel, s-ad escoperit faptul că femeia avea o tumoră mare în zona ambdomenului.

„A ajuns mama în CT. Cu două ore înainte să moară au discutat fetiţele mele cu ea, după care nu am mai ştiut nimic. Ni s-a spus că a murit”, a mai susținut fiica pacientei.

Ceea ce este cu adevărat ciudat este faptul că în dosarul pacientei apare că aceasta a primit tratament, deși murise de o zi.

„În data de 13 seara apare tratament medicamentos administrat când mama era deja decedată într-o altă secţie a spitalului. Pe data de 14, atât dimineaţa, cât şi seara apare administrat medicament medicamentos. Este în mod evident că a fost decont de medicament în contul mamei. Deci clar au fost luate din caserie. Banii nu ştim unde s-au dus. Este clar delapidare”, a mai susținut Oana Lăzărescu.

Aceasta a depus plângere penală pentru ucidere din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, malpraxis şi delapidare.