Student voluntar într-un spital COVID-19, despre dramele la care a fost martor: Am trăit singurătatea celor care mor fără să vorbească cu rudele

Student voluntar într-un spital COVID-19, despre dramele la care a fost martor: Am trăit singurătatea celor care mor fără să vorbească cu rudele
Student voluntar într-un spital COVID-19, despre dramele la care a fost martor: Am trăit singurătatea celor care mor fără să vorbească cu rudele / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 10/02/2021, 13:37
Actualizat: 10/02/2021, 13:38

Un Student la Medicină a povestit prin ce experiențe a trecut de când în perioada în care a fost volutnar șa Spitalul Județean din Galați.

Răzvan Iacob, student în anul VI la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a fost impresionat de dramele bolnavilor de COVID-19 care au murit fără a apuca să își ia rămas bun de la rude și apropiați, potrivit antena3.ro.

Tânărul student a povestit cum a lucat în corturile în care se aflau pacienți bolnavi de COVID-19, la UPU, pe triaj, dar și la stabilizarea pacienților.

„Practic, am avut calitatea unui asistent medical generalist, dar fără licență. Am lucrat în ture de zi de opt ore, sub coordonarea asistentului șef sau direct a medicului (…) Am învățat multe, atât din punct de vedere profesional, cât și în plan personal. Au fost zile mai bune, dar și momente critice. Am văzut cum se pierde un pacient, am trăit singurătatea celor care se sting din viață fără să apuce să vorbească cu rudele”, a povestit Răzvan Iacob.

De asemenea, acesta a precizat că ajutorul pe care l-au oferit el și alți colegi voluntari a contat atât pentru cadrele medicale, cât mai ales pentru pacienți.

Student voluntar în spital COVID-19: „Am văzut cum se moare în deplină singurătate – pacienții văd doar alți bolnavi și niște combinezoane albe”

„A contat ajutorul nostru. Am văzut personalul din spital un pic mai relaxat, atunci când ne știa la datorie. Mai ales în perioadele superaglomerate. Și bolnavii au avut încredere în noi. Unii ne-au și felicitat pentru că ne-am oferit să ajutăm. Nu am avut cazuri, nici eu, nici colegii, în care să fim respinși sau apostrofați (…) M-am schimbat și eu un pic. După toată experiența aceasta cred că ar trebui să fim cu toții mai buni, să contribuim fiecare cu ce putem pentru a trece peste pandemie. Am văzut cum se moare în deplină singurătate – pacienții văd doar alți bolnavi și niște combinezoane albe. De multe ori nu apucă să își ia rămas bun de la cei dragi. Cred că vulnerabilitatea asta ar trebui să ne facă, să apreciem mai mult ceea ce contează cu adevărat, de fapt: familia și prietenii”, a mai susținut studentul la Medicină.

În mai multe unități sanitare din Galați, Brăila și Tecuci fac voluntariat 62 de studenți de la Facultatea de Medicină din Galați. În perioada în care au fost voluntari, unii dintre ei au contractat virusul SARS-CoV-2 chiar dacă au respectat măsurile de prevenție.

În prezent, cei mai mulți dintre ei s-au vaccinat împotriva COVID-19 și mulți și-au prelungit contractele de voluntariat și pe perioada semestrului II.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului