Caz șocant! Un CĂLUGĂR de la Mânăstirea Frăsinei riscă ani grei de închisoare, după ce a întreținut relații sexuale cu doi minori! Una dintre victime le-a spus părinților totul

Publicat: 20 02. 2023, 08:34
Actualizat: 20 02. 2023, 11:34
Sursă Foto - Profimedia

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați zilele trecute sub acuzații extrem de grave.

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu doi minori, un băiat în vârstă de 10 ani și unul de 13 ani!

Potrivit unor surse judiciare, cei doi sunt învinuiți de comiterea infracțiunii de act sexual cu doi minori cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani.

Unul dintre copii le-a povestit părinților ce s-a întâmplat.

Călugărul Nicodim, în vârstă de 40 de ani, de la Mănăstirea Frăsinei, și îngrijitorul sunt acum în arest preventiv.

Acuzațiile care li se aduc sunt de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală.

Ancheta poliției a început săptămâna trecută după ce băiatul de 10 ani i-a povestit tatălui ce îi făcea călugărul.

Părinții copilului au alertat poliția din Râmnicu Vâlcea și au depus o plângere penală.

De asemenea, anchetatorii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului, acolo unde au găsit mai multe materiale pornografice.

Cei doi riscă 7 ani de închisoare

Potrivit unor surse judiciare, călugărul și îngrijitorul au filmat abuzurile.

Totodată, potrivit unui comunicat al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în vara anului 2021, inculpații „au dezvoltat relaţii de amiciţie” cu cei doi copii „cărora le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti”.

Cei doi bărbați au fost puși sub arest 30 de zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea faptelor de care sunt acuzați, ei riscă până la 7 ani de închisoare, potrivit Gazetavalceana.ro.