Cazuri de COVID-19 la Spitalul Judeţean din Târgu Mureș. Activitatea instituţiei este afectată

Publicat: 13 10. 2020, 13:35
Cazuri de COVID-19 la Spitalul Judeţean din Târgu Mureș. Activitatea instituţiei este afectată / Foto: Shutterstock

19 cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS CoV-2 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş. De asemenea, doi bebeluşi şi două mame au aflat că au Covid în urma testelor făcute. Activitatea unităţii medicale este afectată.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Tg.Mureş, testele au arătat că sunt infectate 19 cadre medicale, doi bebeluşi şi două mame. Secţia de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie şi-a restrâns activitatea din cauza situaţiei, dar unitatea primeşte în continuare cazurile urgente. Potrivit medicilor, naşterea normală nu este considerată o urgenţă, ci un act fiziologic, iar mamele sunt trimise la alte spitale din oraş.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au anunţat luni că sistează toate internările din cauza evoluţiei epidemiei de Covid 19. În interior nu mai sunt primite decât cazurile grave.

Pacienţii care se prezintă pentru urgenţe sunt triaţi într-un cort din curtea spitalului de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, iar accesul în unitatea medicală se face doar pe poarta de urgenţă.

De asemenea, este interzis accesul tuturor vizitatorilor în spital.

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. 20 de deținuți, infectați cu noul coronavirus

Alți 20 de deţinuţi din Penitenciarul Craiova s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Deţinuţii au fost transferaţi la Penitenciarul Spital Jilava, unde li se administrează tratament specific, anunţă ANP.

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.