Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. 20 de deținuți, infectați cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la Penitenciarul Craiova. 20 de deținuți, infectați cu noul coronavirus
Publicat: 13/10/2020, 12:39

Alți 20 de deţinuţi din Penitenciarul Craiova s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Deţinuţii au fost transferaţi la Penitenciarul Spital Jilava, unde li se administrează tratament specific, anunţă ANP.

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Testarea deţinuţilor şi a cadrelor unităţii continuă

Potrivit sursei citate, pentru limitarea potenţialului risc, continuă testarea tuturor deţinuţilor şi a cadrelor unităţii.

„Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem, dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi. Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie. De asemenea, activităţile operative curente se derulează fără disfuncţionalităţi. Până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă”, mai arată ANP.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele funcţionale şi resursele materiale.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic naţional, reintroducerea unor măsuri de prevenţie, destinate întocmai limitării situaţiilor de risc”, se arată în finalul comunicatului emis de ANP.