CCR a amânat decizia pe moțiunea de cenzură până după Congresul PNL

Publicat: 16 09. 2021, 16:02
Actualizat: 16 09. 2021, 16:02
Curtea Constituțională - FOTO. Ilustrativ

Curtea Constituțională a stabilit joi ca data la care conflictul dintre Parlament și Guvern, pe tema moțiunii de cenzură, să aibă loc pe data de 28 septembrie, la trei zile după congresul PNL.

Judecătorii au decis ca ședința de judecată pentru conflictul formulat de prim-ministru să se desfășoare pe data de 28 septembrie la ora 10.00, potrivit surselor Gândul. Ședința va fi  transmisă pe pagina web a instituției.

Pe 29 septembrie, cu o zi mai târziu, se va discuta sesizarea făcuta de președintele senatului, Anca Dragu.

CCR a evitat implicarea în acest conflict

Sursele Gândul susțin că astfel CCR a ocolit să se implice în acest conflict, deși această amânare îl poate avantaja pe Florin Cîțu, care în cazul în care va câștiga șefia PNL va fi mult mai greu de înlăturat din fruntea executivului.

Sesizarea la CCR a fost făcută de Guvern, semnată de premierul Cîțu, cu privire la un posibil conflict juridic între Parlament şi Guvern generat în urma nerespectării procedurilor în cazul moţiunii de cenzură depuse de foștii parteneri de la USR PLUS, cu sprijinul celor de la AUR.

După ce parlamentarii din echipa lui Florin Cîțu au boicotat ședințele în care ar fi trebuit stabilit calendarul moțiunii, președintele PNL, Ludovic Orban, a hotărât deblocarea demersurilor, informând Guvernul cu privire la moțiunea depusă împotriva sa.

În sesizarea la CCR, Guvernul reclamă în primul rând acțiunile liderului PNL, Ludovic Orban. Florin Cîțu a declarat că dacă CCR îi va da dreptate va cere demisia actualului său contracandidat din funcția de președinte al Camerei Deputaților.