Cele 7 electrocasnice pe care trebuie să le arunci la gunoi. Au consum ridicat și sunt inutile!

Publicat: 31 03. 2022, 17:00
Actualizat: 31 03. 2022, 17:05
Cele 7 electrocasnice pe care trebuie să le arunci la gunoi / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Există mai multe electrocasnice pe care deși le achiziționează, majoritatea oamenilor nu le folosesc frecvent. În loc să ne facă viețile mai ușoare și să fie eficiente, acestea sunt greoaie și consumă foarte mult curent.

Abia dacă folosim cu adevărat jumătate dintre electrocasnicele din casă, restul ocupând spațiu care ar putea fi folosit mai eficient.

Revistele de specialitate au întocmit un top al electrocasnicelor care consumă energie elctrică în exces deși sunt folosite rar:

Fierbător de apă electric

În locul acestuia se poate folosi ibricul, deoarece fierbătorul de apă electric consumă mult mai multă energie.

Cuptor pentru pâine prăjită

În locul acestuia ar putea fi folosit cuptorul aragazului.

Mașină pentru făcut pâine

Aici părerile sunt împărțite. Unii spun că e cea mai bună investiție din viața lor pentru că pâinile și cozonacii pe care îi faci acasă nu se compară cu pâinea feliată de la magazin. Alții spun că au folosit-o de prea puține ori că să își merite banii. Decizia în cazul acesta esta una personală.

Mașină de popcorn

De ce ai renunta la plăcerea de a mânca floricele la cinematograf sau în parc că să ți le faci acasă? Și chiar dacă vrei să mănânci popcorn la orice oră și nu vrei să folosești pliculețele pentru cuptorul cu microunde, rămâne metodă clasică de a face floricele în ceaun.

Deschizător electric de conserve

Numai dacă trebuie să desfaci sute de conserve într-o zi, ai nevoie de așa ceva. Altfel, un desfacator clasic își poate face treaba la fel de bine.

Friteuza

Consumă foarte mult ulei și nici nu e sănătos să mănânci multe prăjeli. Dacă o vei folosi doar la cartofi prăjiți, atunci nu merită investiția.

Fierbător de orez

Cei care îl laudă spun că este ideal pentru că poți pune orezul la fiert și nu îți faci griji că se arde sau se lipește. Dar nici cu o oală obișnuită nu e mare diferența.