China anunță al patrulea deces cauzat de noul tip de coronavirus. Australia, în alertă. OMS a convocat o reuniune de urgență

China anunță al patrulea deces cauzat de noul tip de coronavirus. Australia, în alertă. OMS a convocat o reuniune de urgență
Publicat: 21/01/2020, 14:29

Persoana decedată este un bărbat în vârstă de 89 de ani care a fost internat pe 18 ianuarie într-un spital din Wuhan, orașul în care s-au înregistrat toate decesele cauzate de acest virus până în prezent. Medicii au informat că bărbatul suferea și de alte afecțiuni.

Autoritățile din domeniul sănătății sunt îngrijorate de faptul că numărul persoanelor infectate ar putea crește rapid în următoarea perioadă, dat fiind faptul că milioane de persoane călătoresc în diverse regiuni ale țării cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Nou virus se transmite de la om la om

Medicii sunt în alertă la nivel mondial, iar mai multe state au anunțat deja campanii de screening pentru persoanele aflate în grupele de risc. Totodată, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va organiza o reuniune miercuri în vederea declarării stării de urgență internațională, în condițiile în care specialiști din China au informat că noul tip de virus se transmite de la om la om.

OMS a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.

În Australia este stare de alertă

Autoritățile australiene suspectează un posibil caz de infecție cu noul coronavirus, după ce un cetățean australian a fost plasat marți în carantină la Brisbane, informează 7news.com.au.

Dacă medicii vor confirma infecția, acesta ar fi primul caz de acest tip din Australia.

Un oficial din domeniul sănătății din statul Queensland a informat că medicii încă încearcă să stabilească un diagnostic exact în cazul bărbatului. Acesta s-a întors recent în Australia de la Wuhan, orașul din China în care au fost identificate primele cazuri de pneumonie provocată de noul tip de coronavirus.

Autoritățile australiene au decis că toate persoanele care sosesc la Sydney de la Wuhan vor fi examinate de către medici pentru a identifica din timp posibilele cazuri de infecție.

Și autoritățile filipineze au anunțat marți că investighează cazul unui băiat în vârstă de cinci ani care a ajuns în țară de la Wuhan și care a fost diagnosticat cu o tulpină încă neidentificată de coronavirus, informează CNN.

Care sunt simptomele

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

Virusul SARS a infectat peste 8.000 de oameni și a ucis 774, într-o epidemie care a afectat Asia și apoi 37 de țări, în perioada 2002 – 2003.

Un coronavirus este vinovat și de MERS (Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu), identificat inițial în Arabia Saudită, în 2012. MERS a ucis 851 de oameni la nivel global, potrivit OMS.

Noul coronavirus detectat în Wuhan nu pare a fi atât de puternic precum SARS și MERS, având drept simptome principale febra și dificultățile respiratorii.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului