Chirurg cardiolog din Brașov, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Ce salariu avea medicul

Publicat: 01 02. 2023, 12:27
Sursă Foto - Facebook/Spitalul Sf. Constantin

Un medic chirurg din Brașov a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare după ce a cerut șpagă de zeci de mii de lei de la mai mulți pacienți. Sorin Baloș a cerut bani de la patru pacienți pe care i-a operat în Spitalul Județean Brașov, spun judecătorii.

Un renumit chirurg cardiolog din Braşov a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Sorin Baloș a cerut bani de la patru pacienți pe care i-a operat în Spitalul Județean Brașov.

Faptele s-au petrecut în urmă cu un an și trei luni, când doctorul a fost prins în flagrant după ce nepotul uneia dintre paciente l-a denunţat la poliție.

Salariul medicului depășea 30.000 de lei pe lună

Sumele cerute de Baloș ajungeau chiar și la 10.000 de lei, deși intervențiile erau integral decontate de Casa de Asigurări de sănătate, iar salariul medicului depășea 30.000 de lei pe lună.

În plus, magistraţii l-au obligat pe inculpat să plătească o amendă penală în valoare de 14.000 de lei și i-au interzis să mai profeseze în spitalele publice timp de un an.

Totuși, decizia poate fi însă contestată.

De asemenea, Sorin Baloș este unul dintre puținii chirurgi specializați în operaţiile pe cord deschis, cu o performanță recunoscută la nivel național, potrivit Realitatea.ro.