Doi inspectori Antifraudă sunt acuzați de luare de mită. Ce decizie au luat judecătorii Tribunalului București

Doi inspectori Antifraudă sunt acuzați de luare de mită. Ce decizie au luat judecătorii Tribunalului București
Sursa FOTO - caracter ilustrativ: Facebook
Publicat: 28/01/2023, 18:58
Actualizat: 28/01/2023, 19:01

Doi inspectori Antifraudă au fost arestați la domiciliu pentru 30 de zile, sâmbătă, fiind acuzați că ar fi cerut mită de la administratorul unei firme. În schimbul banilor, ar fi aplicat o sancțiune mai mică pentru neregulile constatate la un control.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), procurorii au dispus inițial punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a celor doi inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Sâmbătă, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a celor doi inculpați, formulată de procurorii anticorupție.

Inculpații sunt acuzați că, în urma efectuării unui control la o societate comercială, în data de 26 septembrie 2022, ar fi pretins de la administratorul acesteia suma de 10.000 euro din care ar fi primit în aceeași zi o primă tranșă în valoare de 24.000 lei.

Banii ar fi fost pretinși și primiți de către cei doi inculpați pentru a aplica o sancțiune mai mică decât cea prevăzută de lege pentru neregulile constatate.

În același context, în 27 ianuarie 2023, unul dintre inculpați ar fi fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 26.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă inițial de cei doi inspectori.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase