Cine este procurorul care a obținut condamnarea celor opt grei ai fotbalului românesc

Redactor:
Biro Attila
Cine este procurorul care a obținut condamnarea celor opt grei ai fotbalului românesc
Un procuror care a coordonat dosarele Năstase și un procuror care a condus DNA au semnat rechizitoriul dosarului în care Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea

Rechizitoriul Dosarului Transferurilor este semnat de către procurorul Doru Țuluș. Până anul trecut el a condus secția a II-a a DNA. Rechizitoriul a fost confirmat în 2008 de către Daniel Morar, șeful DNA, acum judecător la Curtea Constituțională.

În calitate de șef de secție, procurorul Țuluș a semnat și rechizitoriul dosarului Poșta Română în care Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv pentru corupție. Procurorul Țuluș a fost și cel care a confirmat rechizitoriul dosarului ICA-Dan Voiculescu, dosar în care fondatorul Partidului Conservator și al Trustului Intact a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Tot în calitate de șef a avizat trimiterea în judecată a dosarului Trofeul Calității, dosar în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. De asemenea, a contrasemnat dosarul Zambaccian în care Năstase a fost condamnat la patru ani de închisoare.

Procurorul Doru Țuluș a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, de unde a promovat în funcția de șef al DIICOT Cluj-Napoca. De aici, procurorul a ajuns la DNA, unde a ocupat funcția de șef al secției a II-a până anul trecut.

Pe  în 2 octombrie 2008, procurorul Tuluș i-a trimis în judecată pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Inchide