Cine este Sevil Shhaideh, noul premier propus de PSD

Cine este Sevil Shhaideh, noul premier propus de PSD

Propunerea de premier a președintelui PSD Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh, are 52 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În 1995 și 2001, ea a obținut specializările: expert în administrație publică și manager ONG la organizația internațională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susținut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar din 1991 și până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța. Ulterior, din 1993 și până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Județean (CJ) Constanța, iar între anii 2007 și 2012 a condus Direcția Generală de Proiecte din CJ Constanța, având ca principale atribuții coordonarea și managementul proiectelor cu finanțare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman, între principalele activități și responsabilități numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administrația publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcția de secretar de stat la același minister.Sevil Shhaideh a preluat funcția de ministru al Dezvoltării după ce Dragnea a demisionat în urma condamnării în dosarul Referendumului.

În prezent, ea este consilier în cadrul aceluiași minister.

Sevil Shhaideh, fostă Sumănariu, s-a căsătorit în 2011 cu sirianul Akram Shhaideh, iar presa a scris că nași de cununie au fost Liviu Dragnea și șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Sevil Shhaideh provine din minoritatea turco-tătară.

Liviu Dragnea a afirmat însă că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naș, și că la căsătoria acesteia i-a fost „martor”, alături de alte persoane.

„În religia musulmană nu există termenul de naș. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat și o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment și care sunt martori. Nu există termenul de naș și fin”, a spus Dragnea.

El a adăugat că o cunoaște pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane.

Akram Shhaideh a obținut cetățenia română în 2015.

Conform ultimei sale declarații de avere, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătrați în Constanța, cumpărat în 1994, iar soțul ei, Akram Shhaideh, deține trei apartamente în Siria, dintre care două în Damasc.

Shhaideh deține în conturi suma de peste 590.000 de lei.

În declarația de avere a acesteia este menționat și un împrumut de 20.000 de euro acordat de către soțul său, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide. De asemenea, la secțiunea „datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat în anul 2012 și scadent în 2017, de la BRD.

Veniturile obținute de Sevil Shhaideh în anul fiscal 2015 depășesc 185.000 de lei, cel mai mare venit, de peste 1.700 de euro pe lună în medie fiind încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări) la EximBank SA.

Soțul lui Sevil Shhaideh, Akram, a obținut venituri în 2015 ca angajat la Regia Autonomă Județeană Drumuri și Poduri Constanța și Regia Autonomă Județeană de Apă Constanța.

De asemenea, potrivit declarației de interese, ea este acționar la Coremar – cupon gratuit, și a fost acționar la SC Rosyr International SRL, firmă radiată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Rămâi pe loc fără PERMIS. Legea nouă care intră în vigoare în România
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Cum au apărut baobabii, numiți și „copacii vieții”, pe Pământ?
×