Colegiul Medicilor, după incendiul de la ATI Piatra Neamț: Această tragedie arată infrastructura deficitară a spitalelor

Publicat: 15 11. 2020, 00:05
FOTO Explozit TV

Tragedia de la secția ATI Piatra Neamţ arată infrastructura deficitară a spitalelor, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România (CMR).

Colegiul Medicilor din România a transmis condoleanţe pentru victimele incendiului de sâmbătă seară, care s-a produs în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

„Suntem de asemenea alături de colegul nostru medic aflat de serviciu şi care a suferit arsuri foarte grave în această tragedie încercând potrivit informaţiilor să salveze pacienţii”, arată CMR într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Potrivit CMR, sistemul de sănătate românesc trebuie să nu mai producă tragedii şi aminteşte de o altă tragedie, cea a Maternităţii Giuleşti.

„Am avut incendiul de la Maternitatea Giuleşti, iar acum această tragedie care poate arată şi infrastructura deficitară a spitalelor”, potrivit CMR.

Bilanţul incendiului de la secţia de Terapie intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ se ridică la 10 morţi şi 7 răniţi, între care medicul de gardă care a încercat să îşi salveze pacienţii.

Dosar penal pentru ucidere din culpă la Spitalul Neamț! Primele imagini din infernul secției ATI (FOTO)

Parchetul General a declanșat urmărirea penală pentru ucidere din culpă în cazul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț. Ancheta i-a fost încredințată procurorului Marius Iacob, care s-a ocupat și de incendiile de la Colectiv și de la Maternitatea Giulești.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, informează un comunicat al Parchetului General.