Controversatul om de afaceri Mihail Aizin „Kitaeț” din Republica Moldova, decorat de Igor Dodon, a murit de coronavirus

Publicat: 12 10. 2020, 09:31
Controversatul om de afaceri „Kitaeț” din Republica Moldova, decorat de Igor Dodon, a murit de coronavirus / Foto: Captură

Un controversat businessman din Republica Moldova, alias Kitaeț, considerat unul dintre liderii unei grupări criminale din timpul guvernării comuniste, a murit în spital, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. El fusese decorat recent chiar de președintele Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”.

Anunțul trist a fost făcut de cei de la compania „Fidesco”, al cărei proprietar era Mihail Aizin, alias KITAEȚ, scrie hotnews.ro.

Mihail Aizin – diagnosticat cu Covid-19 – era internat în Spitalul Republican, iar starea lui era foarte gravă.

Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 1990 drept un lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de Igor Dodon cu ordinul „Gloria Muncii”.

Ulterior, Aizin amenința că se va adresa „organelor competente” pentru a-i apăra onoarea lui Dodon.

Potrivit anticoruptie.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 1990 în evidența poliției drept lideri ai unei grupări criminale, cunoscute drept „gruparea evreiască”.

În urmă cu 16 ani, când fostul președinte Vladimir Voronin a declarat război infractorilor, Mihail Aizin a fost arestat. Afaceristul avea 39 de ani și, după eliberare, a plecat alături de fratele lui în Germania, unde a investit bani în diverse afaceri, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova.

Igor Dodon, după ce a decorat un presupus interlop: Nu-l cunosc! / Lider din opoziție: Vrea să-i finanțeze campania!- FOTO/VIDEO

Președinția Republicii Moldova a anunțat într-un comunicat că președintele Igor Dodon nu-l cunoaște pe Mihail Aizin, presupusul interlop pe care l-a decorat recent cu ordinul „Gloria Muncii”.

DEZVĂLUIRI ÎN EXCLUSIVITATE. Politicianul-fugar Cristian Rizea, sprijinit de serviciile secrete ruse și protejat de președintele Moldovei, Igor Dodon (FOTO-DOCUMENT & VIDEO)

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.