CORONAVIRUS. Nicuşor Dan s-a autoizolat, după ce a participat la o ședință cu Vergil Chițac, senatorul PNL infectat cu COVID-19

Publicat: 13 03. 2020, 18:49
Actualizat: 13 03. 2020, 18:50
Nicuşor Dan s-a autoizolat, după ce a participat la o ședință cu Vergil Chițac, senatorul PNL infectat cu COVID-19

Nicuşor Dan anunţă ca s-a autoizolat, după ce a participat la şedinţa PNL la care a fost prezent şi senatorul Vergil Chiţac.

„Am participat luni la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL la care a fost prezent senatorul Chiţac. La acea şedinţă, BPN a validat susţinerea candidaturii mele la Primăria Capitalei. Voi rămâne izolat la domiciliu împreună cu familia până la rezultatul testului”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Nicuşor Dan spune că a sunat la numărul unic de pe site-ul Ministerului Sănătăţii și face apel pentru respectarea sfaturilor autorităţilor.

„Apelul meu a fost preluat în 7-8 minute şi am vorbit cu o persoană amabilă şi bine informată. Am fost direcţionat către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din sectorul în care locuiesc. E important să ne păstrăm calmul şi să respectăm regulile impuse de autorităţi. Sănătatea oamenilor din jur şi în special a persoanelor vulnerabile depinde de acţiunea responsabilă a fiecăruia dintre noi”, mai spune Nicușor Dan.

Senatorul liberal Vergil Chițac a fost găsit pozitiv la coronavirus, vineri, alături de soția sa și de asistentul său.

Aceștia au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase cu o mașină SMURD, fără să fie folosită o izoletă. De asemenea, cele trei persoane nu aveau echipament de protecție, nici măcar o mască medicală de protecție.

FOTO – Facebook.com/NicusorDan.ro