CORONAVIRUS. Reacția senatorului Vergil Chițac cu privire la faptul că știa că este infectat cu coronavirus /Senatorul Vergil Chițac a participat la petrecere cu 400 de femei, de Ziua Femeii deși i-a fost recomandat să intre în legătură cu autoritățile naționale de sănătate

CORONAVIRUS. Reacția senatorului Vergil Chițac cu privire la faptul că știa că este infectat cu coronavirus /Senatorul Vergil Chițac a participat la petrecere cu 400 de femei, de Ziua Femeii deși i-a fost recomandat să intre în legătură cu autoritățile naționale de sănătate
Publicat: 13/03/2020, 17:04
Actualizat: 14/03/2020, 12:20
Secretarul general adjunct al PMP cere ca regulile să fie respectate de toată lumea și spune că trebuie deschise dosare penale celor care încalcă regula , senatorul Chițac fiind unul dintre aceștia.

„Dosar penal pentru toți parlamentarii care au primit informarea de la Secretariatul general al Adunării NATO, pe 6 martie, dar nu au luat legătura cu medici de specialitate, nu s-au izolat și au continuat să participe la reuniuni.

Domnul Chițac este în această situație. Înțeleg din fotografiile de la eveniment că au mai participat și alți parlamentari români, care ulterior datei de 6 martie erau fie la întâlniri cu sute de persoane, fie la emisiuni tv.”

Senatorul Vergil Chițac spune că a primit documentul de la secretariatul general al Adunării NATO pe 9 martie,  pe data de 6 martie fiind transmisă o înștiințare către Senatul României, conform căreia unul dintre membrii delagației franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19

„Sunt atacat și acuzat de iresponsabilitate în media de oameni care nu cunosc toate datele și se hazardează să facă presupuneri nefondate.
După participarea mea la summit-ul de la Bruxelles (17-19 feb), secretariatul general al Adunării NATO a transmis pe data de 6 martie o înștiințare către Senatul României, conform căreia unul dintre membrii delagației franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Numai că eu am primit acel document abia luni, pe 9 martie! Timp de 3 zile nu am știut nimic despre acest lucru!”

Potrivit documentului, Secretariatul general al Adunării NATO a informat participanții, în 6 martie, cu privire la depistarea pozitivă a unuia dintre membrii delegației franceze la adunarea parlamentară NATO, la care a participat în perioada 17-19 februarie, senatorul Vergil Chițac.

Potrivit unui document emis de Secretariatul general al Adunării NATO, în 6 martie 2020, și prezentat de antena3, participanții reuniunii erau anunțați că unul dintre membrii delegației franceze la adunarea parlamentară NATO a fost depistat pozitiv la coronavirus pe 5 martie.

Este vorba despre întâlnirea care a avut loc la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie, întâlnire la care a participat și senatorul Chițac.

Secretariatul general al Adunării NATO le recomandă tuturor participanților să intre în legătură cu autoritățile naționale de sănătate.

Senatorul Vergil Chiţac a participat două zile mai târziu, la o petrecere cu 400 de oameni, de Ziua Femeii.

Pe Facebok există  o fotografie cu senatorul participând la acest eveniment organizat de Uniunea Culturală a Tătarilor din România cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor.

Organizatorul petrecerii, Fildis Reşit, preşedintele Uniuniunii Culturale a Tătarilor din România, a declarat pentru MEDIAFAX că a intrat în autoizolare în momentul în care a aflat că senatorul liberal a fost depistat pozitiv şi că urmează să anunţe autorităţile.

De asemenea, acesta a transmis un mesaj pe facebook  femeilor care au participat la eveniment.

Senatorul liberal Vergil Chiţac a participat la ședința BPN al PNL săptămâna aceasta

Senatorul liberal Vergil Chiţac, candidat pentru alegerile locale la funcţia de primar al Constanţei, a fost diagnosticat cu COVID-19, în urma testului făcut specific făcut în urmă cu o zi la domiciliu, a declarat preşedintele filialei judeţene PNL, deputatul Bogdan Huţucă.

„Vergil Chiţac a decis să se izoleze acasă după revenirea de la şedinţa BPN al PNL de săptămâna aceasta unde a fost aprobată candidatura sa la funcţia de primar al municipiului Constanţa pentru că avea o stare generală uşor alterată, iar joi a solicitat efectuarea unui test pentru noul coronavirus, la domiciliu. Din păcate, după cum ne-a anunţat, testul a ieşit pozitiv pentru COVID-19”, a precizat Huţucă.

Acesta, împreună cu alte trei persoane apropiate lui, se află în autoizolare şi urmează să fie transportate la Spitalul de Boli Infecţioase.

Sursă FOTO Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom