CTP, după interviul în care Andreea Esca a recunoscut că a avut Covid-19: „Cred că a salvat nişte vieţi, prin ceea ce a spus”

Publicat: 20 07. 2020, 21:35
Actualizat: 20 07. 2020, 22:39

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat luni seară, la Digi 24, interviul oferit de Andreea Esca pentru ediţia din această seară a Ştirilor ProTV, în care vedeta TV a recunoscut că a avut Covid-19, alături de soțul său și unul dintre copiii săi.

„O cunosc pe Andreea Esca de mai bine de 20 de ani. Am fost cablat cu ea în nenumărate emisiuni, dar nu am văzut-o niciodată aşa cum am văzut-o în această seară. Este o profesionistă a ştirilor, a meseriei, care frizează mereu perfecţiunea.

Acum nu a mai fost profesionistă. A fost amatoare. În sensul profund al cuvântului, acela de a iubi. Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic sau preot, nişte vieţi şi nişte suflete, prin ceea ce a spus şi cum a spus.

Acestea sunt câteva lucruri pe care cred eu că a reuşit să le transmită Andreea Esca în această seară într-o situaţie deloc simplă pentru ea. Ea nu mai putut să fie atât de detaşată. Întotdeauna am apreciat-o pentru sângele ei rece, pentru luciditatea emisiunii, indiferent cât de dificilă era situaţia sau întrebările care se puneau.

Andreea a făcut un lucru foarte greu, nu ştiu câţi dintre noi l-ar putea face: să povesteşti ce i se întâmplă unei persoane iubite, care a ajuns până în pragul morţii. Ca să faci aşa ceva în astfel de momente, este cu totul ieşit din comun, maximum ce poţi face ca gazetar“, a declarat CTP, la Digi 24.

Gazetarul a adăugat că până şi cei care nu cred că virusul există „nu pot trece peste ce a zis Andreea. Aproape că nu îţi poţi imagina boala împreună cu Andreea.“

Acesta a recunoscut că ştia că prezentatoarea ştirilor ProTV era infectată cu COVID-19, dar nu i s-a părut corect, din punct de vedere jurnalistic să spună acest lucru. „Asta trebuia să facă Andreea”, a precizat el.

„Cu un singur lucru nu sunt de-acord din ce a zis Andreea în această seară. A numit virusul nemernic. Nemernici sunt oamenii, nu virusul“, a încheiat gazetarul.

Andreea Esca, primul interviu după infectarea cu coronavirus

Andreea Esca a oferit un interviul pentru ediţia din această seară a Ştirilor ProTV, în care vedeta TV a recunoscut că a avut Covid-19, alături de soțul său și unul dintre copiii săi. A fost primul interviu, după infecteare cu coronavirus.

Andreea Esca a confirmat infecția cu Covid-19, în cadrul unui interviu acordat Știrilor Pro TV (FOTO: captură video)

„Lucrurile au fost foarte ciudate, nu știu dacă neapărat complicate. Nu te astepti sa ți se întâmple ție. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soțul meu, am pus pe seama unei intoxicații alimentare, dar ni s-a părut ciudat că era a treia zi în care făcea febră, peste 40 grade Celsius, de obicei după prima zi, trecea. Am chemat salvarea, el a ieșit pozitiv, eu negativ.

Imediat a fost dus la spital, iar eu am hotărât să rămân în izolare pentru 14 zile și să se facă testul băiatului nostru  I-am făcut acest test și lui Aris și a ieșit și el cu un rezultat pozitiv, el până în acel moment neavând niciun alt simptom, decât îmi spunea că îl deranjează puțin gâtul, că crede că e roșu în gât, dar că nu ceva semnificativ, nu febră.

Așa că în a doua zi după ce a fost internat Alex, l-am internat și pe Aris, și a făcut și fiica mea testul, deși ea nu locuiește cu noi și nu avusesem prea mare contact, dar ca să fim siguri și să nu punem pe nimeni în pericol în jur și-a făcut și Alexia testul și i-a ieșit negativ. Iar ei doi, după cum ți-am spus, s-au dus și s-au internat imediat la spitalul Victor Babeș din București, amândoi în același salon.

La mine a apărut simptomul după 5 zile și mi se părea ciudat că mi-a ieșit rezultatul negativ. Conform protocoalelor, după 7 zile voiam să fac testul. Numai că nu s-au împlinit cele 7 zile, făceam cartofi de usturoi, nu simțeam mirosul de usturoi și am început să testez multe parfumuri și mi-am dat seama că nu miros absolut nimic și îmi pierdusem și gustul și mi-am dat seama că am devenit și eu purtătoare. Mi-am făcut testul și am ieșit pozitiv”, a spus, printre altele, Andreea Esca.