Cum va arăta Wall Street-ul de București

Redactor:
Maria Manoliu
Cum va arăta  Wall Street-ul de București
În Centrul Istoric al Bucureștiului, în fața Băncii Naționale, se vor construi clădiri de birouri. Tot șirul de clădiri istorice va fi dărâmat și pe lângă blocuri de birouri se va construi și o parcare subterană de 200 de locuri. Anunțul a fost făcut de guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu.

În Centrul Istoric al Bucureștiului, în fața Băncii Naționale,se vor construi clădiri de birouri. Tot șirul de clădiri istoriceva fi dărâmat și pe lângă blocuri de birouri se va construi și oparcare subterană de 200 de locuri. Anunțul a fost făcut deguvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu.

Acesta a mai precizat că va fi demolat „tot frontul de clădiride vizavi de Banca Națională, începând de la intersecția străzilorDoamnei cu Academiei și până la sediul Bibliotecii Naționale și vorfi construite imobile de birouri și o parcare subterană cu 200 delocuri”.

Potrivit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, „parcarea va fidispusă pe patru niveluri subterane și va reprezenta salvareaCentrului Istoric, pentru că aici nu sunt locuri de parcare.

Nu doar terasa Doamnei va fi demolată ci tot ce este în spate”.Guvernatorul BNR a mai explicat că, din punct de vederearhitectural, se poate observa că tot frontul de clădiri de vizavide BNR era proiectat să se demoleze, pentru a se putea „lega”clădirile din strada Academiei de Palatul Bursei. „De fapt,Biblioteca Națională se va muta în noul sediu, iar Bursa de Valoriva reveni în sediul inițial”, a mai declarat Mugur Isărescu. AdrianVasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat, pentruGândul, căproiectul imobiliar nu aparține Băncii Naționale, că instituția nuare imobilele ce urmează a fi demolate în administrare și că sperăca ” viitoarele clădiri să nu fie mai înalte decât sediul BănciiNaționale”.

Proiectul imobiliar nu este revendicat nici de PrimăriaCapitalei. „Municipalitatea nu are niciun fel de proiect dedezvoltare în zona Băncii Naționale. Noi facem tot posibilul săconservăm întreaga arie a Centrului Istoric.

Dacă domnul Isărescu se referă la un proiect al unui investitorprivat-proprietar pe anumite clădiri din zona respectivă trebuie săamintim că orice proiect de modificare în zonă va trece la aprobareatât la Primăria Capitalei, cât și la Ministerul Culturii și varespecta toate regulile urbanistice în vigoare”, se arată înprecizarea venită prin biroul de presă al Primăriei Capitalei.

Inchide