Dacian Cioloş, după consultările USR-PLUS cu preşedintele Iohannis: „Nu ne propunem alegeri anticipate”  

Publicat: 14 12. 2020, 16:58
Actualizat: 06 04. 2021, 15:17
Dacian Cioloș / Sursă Foto: Mediafax Foto - Eduard Vînătoru

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, luni, în urma consultărilor pe care reprezentanţii formațiunii pe care o conduce le-au avut cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul nu îşi propune alegeri anticipate.

Dacian Cioloș: „Ar fi iresponsabil din partea celui care vine cu o astfel de soluţie”

„Nu ne propunem alegeri anticipate. Ar fi iresponsabil din partea celui care vine cu o astfel de soluţie. Asta nu e o soluţie, este o non-soluţie”, a declarat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă luni, după consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Dan Barna a precizat: „Eu refuz să cred varianta cu plecăm acasă sau alegeri anticipate. USR-PLUS este asumat pentru guvernare”.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier.

USR-PLUS îl propune prim-ministru pe Dacian Cioloş, în timp ce PNL îl susţine pe Florin Cîţu, iar PSD pe Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu, despre o posibilă suspendare a președintelui Iohannis: „Nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui lansată în România”

Președintele PSD, Macel Ciolacu, a declarat, luni, întrebat dacă partidul va încerca să-l suspende pe președintele Klaus Iohannis, că nu crede că o criză de asemena dimensiuni ar trebui lansată în România.

„În acest moment suntem într-o anumită logică politică pe spiritul Constituţiei şi să aşteptăm ca tot acest demers să fie finalizat. Nu e prima oară când am răspuns la această întrebare şi am spus că ţinând cont de contextul actual, nu cred că o criză politică de asemenea dimensiuni ar trebui lansată în România.