ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Primele reacții ale lui Dacian Cioloș, lider USR PLUS după rezultatele EXIT-POLL: „Nu vom negocia cu PSD o majoritate”

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Primele reacții ale lui Dacian Cioloș, lider USR PLUS după rezultatele EXIT-POLL: „Nu vom negocia cu PSD o majoritate”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 06/12/2020, 21:26
Actualizat: 06/12/2020, 21:54

Bătălia politică la alegerile de duminică a venit la pachet cu o serie de surprize. PNL, partidul de la guvernare, este devansat de PSD, potrivit primelor rezultate ale exit-poll-ului realizat de Avangarde-CURS. Pe de altă parte, USR PLUS a obținut 16,3% la Camera Deputaților și 16,8% la Senat, potrivit primului exit-poll. Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, spune că dacă rezultatele date de exit-poll pentru alegerile parlamentare 2020 se mențin, este clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid și că va fi un guvern de coaliție. „Nu intenționăm să negociem cu PSD o majoritate”, a spus Cioloș imediat după rezultatele exit-poll.

„Vom avea în Parlament o echipă solidă de deputați și senatori, cel putin dublu fata de alegerile din 2016. E clar ca România nu a dat mandat clar niciunui partid sa faca Guvernul, deci cel mai probabil vom avea un Guvern de coaliție. România are nevoie in următorii ani de modernizare, si acesta e mandatul cu care USR va merge în Parlament și cu care va negocia. Nu vom abdica la proiectele noastre de reformă și cu acestea vom merge la guvernare”, a declarat Cioloș.

Cioloș spune că USR PLUS nu intenționează sa negocieze cu PSD nicio majoritate la formarea Guvernului

„Avem 40 de anagajamente pe care le-am prezent in campanie și vor fi cartea noastra de negociere pt a participa la constituirea majorității. USR PLUS nu intenționează sa negocieze cu PSD nicio majoritate și credem că vom putea construi majoritatea cu forțe politice care au alte obiective de guvernare. USR PLUS isi va asuma cu maturitate mandatul pe care l-a primit din partea celor care au votat”, a declarat Cioloș.

Dan Barna: Colegii nostri sa fie atenti până dimineața la numărarea voturilor

Dan Barna, aflat în izolare, a transmis colegilor să fie atenți la numărătoarea voturilor

„Colegii nostri sa fie atenti pana dimineața la numărarea voturilor pentru că fiecare vot contează. Rezultatul alegerilor spun foarte clar că nu se va face reformă in România fără USR PLUS. Mulțumesc celor care au inteles să voteze pentru această schimbare”, a spus Dan Barna.

Cioloș susține că după numărarea voturilor USR PLUS va atinge 18-19%

Dacian Cioloș a declarat, pentru Antena 3, că USR PLUS se așteaptă să obțină mai mult decât arată rezultatele exit-poll-ului după numărătoarea voturilor din Diaspora.

Marile și micile partide au fost alimentate la centru pe parcursul întregii zile cu cifre de sondaje la urne efectuate din oră în oră, așa că se cam știe la PSD, PNL, USR-PLUS și la plutonul partidelor mici care se bat pentru pragul electoral conform exit-pollului făcut de de CURS Avangarde.