Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Carpatica”

Publicat: 24 09. 2020, 14:13
Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Carpatica”

Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Carpatica”. Decizia nu este definitivă.

Decizia Tribunalului București a fost pronunțată joi, 24 septembrie, într-un dosar în care sunt judecați Dan Hosu, soțul procurorului-șef DIICOT Giorgiana Hosu și fostul președinte al CA al companiei Carpatica, Angela Toncescu, informează b1.ro.

Dan Hosu a fost găsit vinovat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la utilizarea directă și indirectă a informațiilor secrete!

Iohannis: „O condamnare nu va rămâne fără urmări”

Klaus Iohannis a comentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, despre posibilitatea condamnării lui Dan Hosu, care ar urma să aibă ecouri la nivelul DIICOT.

„Dacă apare o condamnare cu siguranță nu va rămâne fără urmări. Mai remarc ceva, ați invocat acel aviz al CSM. Dacă are cineva curiozitatea să citească avizul, el nu s-a bazat pe acest lucru. Această posibilă incompatibilitate nici nu a fost menționată în aviz, și totuși dacă se ajunge la acest scenariu nu voi stă sa aștept să miște alții rotițele”, a spus Iohannis.

Judecătoare #Rezist, exclusă din magistratură: ”Neredactarea la termen a hotărârilor judecătorești”

Sârbu Brândușa Andreea, judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București, a fost exclusă din magistratură conform unei decizii luate, ieri, de Consiliul Suprem al Magistraturii, Secția pentru judecători în materie disciplinară.

Adeptă ferventă a idealurilor #rezist, judecătoarea Sârbu Brândușa Andreea s-a făcut remarcată după ce a protestat pe treptele Curții de Apel București (CAB), iar Secția pentru judecători în materie disciplinară din Consiliul Superior al Magistraturii a exclus-o din magistratură pentru că… nu a redactat, la termen, hotărârile judecătorești.

Trebuie menționat că judecătoarea Sârbu Brândușa Andreea are dreptul la recurs, în termen de 15 zile, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.